tag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post925326968505013873..comments2023-10-20T16:17:15.634+02:00Comments on Vali konyhája: Marha 4 órán átValihttp://www.blogger.com/profile/09841109698040313827noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post-55619604116487048712009-01-15T18:54:00.000+01:002009-01-15T18:54:00.000+01:00Beattbull! Fél napig kint volt a konyhapulton dobo...Beattbull! Fél napig kint volt a konyhapulton dobozban, mielőtt sütöttem volna.Valihttps://www.blogger.com/profile/09841109698040313827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post-29711147850947084642009-01-15T18:53:00.000+01:002009-01-15T18:53:00.000+01:00Köszönöm kislányok a hozzászólásokat.Kb. 1.5 kg-os...Köszönöm kislányok a hozzászólásokat.<BR/>Kb. 1.5 kg-os volt a hús. 2 vágtam, jól körbesütöttem, és szerencsére van a páromtól spec.mérőm és nagyon vigyáztam a hőmérsékletre.<BR/>Nem keseredtem el. Majd megint próbálom. Most egy kis szünet aztán újra megcsinálom.Valihttps://www.blogger.com/profile/09841109698040313827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post-41116227850126350182009-01-15T17:47:00.000+01:002009-01-15T17:47:00.000+01:00Hány fokon sütötted 4 órán át? És hány kilós volt ...Hány fokon sütötted 4 órán át? És hány kilós volt a húsdarab? No meg közvetlenül hűtőből kivéve pirítottad meg és úgy tetted a sütőbe, vagy szobahőmérsékletről indítottad a sütést? Ezek mind befolyásolják a sütési időt!<BR/><BR/>Zsuzsinak részben igaza van, a legnagyobb probléma az, hogy Magyarországon a húst nem szabad 7 napnál tovább érlelni (részletek <A HREF="http://buvosszakacs.blog.hu/2008/06/14/egy_steak_brooklynban" REL="nofollow">itt</A>). A frissen levágott marha húsa ugyanis a halála után néhány óra alatt teljesen kemény lesz. 3-4 hetes 1°C-on való érlelés során puhul meg és lesz intezívebb ízű is a folyadékveszteségnek köszönhetően. Persze ezáltal drágább is lesz a kilója. <A HREF="http://lorien.blog.hu" REL="nofollow">Lorien</A> írt egy hentesről, akinél 2-3 hétig is érleltetheti a húst megfelelő körülmények között, attól a hentestől próbálj húst venni, ill. legközelebb kérdezd meg a hentesedtől, hogy hány hétig érlelték a húst.<BR/><BR/>Az alacsony hőfokon való sütés valójában ennek az érlelési folyamatnak a folytatása. Ügyelj arra, hogy semmiképp ne kerülj 100°C fölé, s használj sütőhőmérőt is, mert a legtöbb sütőnél más a hőmérséklet a sütőben, mint amit a tekerőn beállíthatsz.<BR/><BR/>alchri: a hátszín németül Roastbeef, a bélszín a Filet. Kicsit rágósabb a hátszín, de cserébe kicsit ízletesebb is (szerintem).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post-49479876394391209212009-01-15T17:07:00.000+01:002009-01-15T17:07:00.000+01:00Szia!Alchri vagyok, nem tudok másképpen írni Neked...Szia!<BR/>Alchri vagyok, nem tudok másképpen írni Neked.<BR/>A hátszín az a filé, ugye? Vagyis bélszín?<BR/>A könyvemben amiböl a blogomra is feltettem a cikket a 80 fokos sütésröl, a bélszínnek másfél órát ír összesen.<BR/>Elötte persze minden oldalán meg kell kicsit sütni, kb. 6-7 percet.<BR/><BR/>Talán a 4 óra volt sok neki, nem tudom. Eddig én szüzpecsenyével és kacsamellel próbálkoztam, rendkívül finom, szaftosak lettek.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1139458310839218529.post-31773866148945234442009-01-15T16:56:00.000+01:002009-01-15T16:56:00.000+01:00Nem te rontottad el, hanem ilyen sajnos a magyar m...Nem te rontottad el, hanem ilyen sajnos a magyar marhahús minősége, nem húsmarhát tenyésztenek, hanem a tejelő teheneket esszük.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.com