
Az első méretes halfogásunk egy 3 kg-os amur volt. Még sosem ettem amurt ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz.
Párom nagyon utál halat tisztítani, ezért kalákában végeztük a műveletet. Én pikkelyeztem, ő bontotta. Előtte egy kis Metaxával erősítettük a lelkünket.
Kaptam egy ötletet, hogy fokhagymás tejbe pácoljam be a halszeleteket, tegyem a hűtőbe egy napig érlelődni. Megfogadtam a tanácsot és másnap miután papírtörlővel leitattam róla a tejet, besóztam és hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsába beforgattam és olajon kisütöttem egy részét. Nagyon finom lett. Mivel ekkora mennyiség sok lett volna egyszerre kettőnknek, a többit visszatettem és másnap ugyanezzel a módszerrel készítettem el. Így, hogy 2 napot pácolódott, még jobban átjárta a halszeleteket a pác, még finomabb lett.
Csirkét, pulykát szoktam így pácolni, halat még nem. Ezután biztos, hogy többször ezzel a módszerrel fogom elkészíteni.
Ettünk még kárászt paprikás lisztbe forgatva és úgy kisütve (nem nagyon vagyok oda érte).
Az első héten nem volt alkalmam főzni, mert azon a részen nem volt konyha, de volt étterem. A párommal 3 napon át csak halászlét ettünk. (nagyon szeretjük)
Persze megkóstoltunk más halból készült ételeket is.
Amúrt én is keveset ettem még, nálunk általában ponty van. Ha szert teszünk rá, ki fogom próbálni a receptedet.
VálaszTörlésPonttyal is működik.
VálaszTörlésTetszik ez a pácolás, én sem ettem még amurt!
VálaszTörlésA háromnapi halászlé teljesen jó dolog. Bevállalnám!:)