2011. március 25., péntek

Császárzsemle és a kolbászos buci


Elfogyott a kenyerem, de most valami mást szerettem volna sütni. A császár zsemle formára esett a választásom. A tésztája nem az eredeti császár zsemle, nem is kerestem. Van egy mindig bevált tésztám és azt vettem alapul.

Hozzávalók:
50 dkg BL80-as liszt
16 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
20 dkg öreg tészta
2 evőkanál burgonyapehely
1.5 teás kanál só
1 evőkanál sikér
csipet aszkorbin
2 evőkanál olaj
400 ml víz
1.5 dkg élesztő

Mindent a kenyérsütőgépbe pakoltam és 20 perc alatt jó kis ruganyos tésztát dagasztottam vele.
Kiolajozott kelesztő tálban duplájára kelesztettem. Majd 2 felé vettem és az egyik feléből 7 dkg-os darabokat vágtam. Hurkákat sodortam belőle és az alábbi módon formáztam. Mikor megkelt felvert tojással megkentem.
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.





A másik felét a tésztának 3 dkg-osra vágtam és nagyobb nudlikat sodortam belőle. 15 percig pihenni hagytam.
Maradt a tegnapi kolbász krémből még egy adag ezt használtam fel a bucik megtöltésére.
A nudlikat oválisra kinyújtottam, megkentem a kolbász krémmel, majd egy másik kinyújtott ovális tésztát ráhelyeztem és még  nyújtottam rajta. Majd feltekertem, miközben kézzel kissé még nyújtottam.
Amíg a zsemle sült, a bucik is megkeltek és szintén 180 fokos sütőben 25 perc alatt készen lettek.
 Így lett egy tésztából kétféle péksütemény.





5 megjegyzés:

  1. Valikám nagyon kedvelem a blogod !
    Ezért kapsz tőlem egy pontot!

    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. S milyen jól néznek ki ?!!
    Csak ne lenne már ilyen késő hozzá :)

    Azért "egy jó szó"-t én is hoztam Neked :)

    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  3. Nézz be hozzám is egy szóra légyszíves:-))))

    VálaszTörlés
  4. Tőlem is:

    http://katakonyha.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo.html

    VálaszTörlés