2011. május 16., hétfő
Krisztának és Parinak
A múltkori gyümölcstortából vittem be a munkahelyemre. Megígértem, hogy beírom a blogomba a receptet.
Ígéret szép szó és én most beváltom az ígéretemet.
Kétféle gyümölcstorta formám is van. Az egyik fém, a másik szilikon. A szilikonost azért szeretem jobban, mert a sütés után könnyebb elmosni, míg a fémet tovább tart teljesen tisztára suvickolni, mint a torta elkészítése.
Hozzávalók:
3 tojás
7 dkg liszt
10 dkg cukor
75 ml olaj
6 g sütőpor
A hozzávalókat egy tálba rakom és a robotgéppel először alacsony, majd amikor már egynemű vált a keverék akkor magas fokozaton 4-5 percig keverem.
Szilikonformába öntöm és 180 fokon kb. 20 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni. Vaníliás pudingot főzök az előírás szerint. A kihűlt piskótára öntöm és pár perc múlva rárendezem a gyümölcsöket.
Ha mégis fémformában sütitek akkor, ki kell vajazni és lisztezni.
Remélem legközelebb Ti hoztok nekem kóstolót.
Kedves Vali, mennyi liszt jön bele? Nekem pont az ilyen kevert tészták nem mindig sikerülnek. Ki szeretném próbálni ezt a receptet, tetszik, hogy olyan pontosan megadtad a mennyiségeket!
VálaszTörlésZsuzsanna köszönöm, hogy észrevetted. Már javítottam is.
VálaszTörlésNagyon szép sárga
VálaszTörlésBourbon vanília puding, eper és kis színes cukor reszelék lett a "ruhája"! Isteni finom lett, mint "majdnem" minden, amiből eddig ettem! :)
VálaszTörlésIgazi konyhatündér vagy!
Köszönöm!
PaRi
Én csak annyit mondok, hogy Dani is megette! Ez mindent elárul:)
VálaszTörlés