Egy új formát akartam kipróbálni. Gondoltam készítek egy gyümölcsös tortát. A piacon nagyon szép magyar epret kaptam. Már amikor a tésztát összeállítottam sejtettem, hogy ez a forma nem lesz az igazi, de azért megsütöttem benne. Nem sikerült peremesen megsütnöm azaz a peremrész vékony lett és eltöredezett. Sebaj beleraktam a kihűlt tésztát egy kapcsos tortaformába. 2 vaníliás pudingot elkészítettem, ráöntöttem és beraktam a hűtőbe.Eperrel és mentalevéllel díszítettem. A tésztából kimaradt egy kisebb adag, azt egy kis méretű gyümölcstorta formában megsütöttem az unokámnak. Neki csak pudingot raktam bele, gyümölcs az szóba sem jöhet, már ha csak hozzáér a gyümölcs, nem eszi meg. Ezért egy kis csokidíszt tettem rá.
Az anyag nem vész el csak átalakul. Eredetileg nem így akartam aztán mégis csak lett belőle valami.
Nagyon szép mindkettő, főleg az epres, én is megkivántam, de nálunk még csak külföldi eper van.
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy, Valika:) Csodaszépek lettek:)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a tortáid!
VálaszTörlésNekem ha készítenél a gyümölcsöst kérném, ha lehet jó?
Csodaszép!:-))
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés