2011. augusztus 28., vasárnap
Tonhalas spagetti
Valami nagyon gyors és egyszerű ebédet szerettem volna csinálni.Ahogyan a kamrában szemlélődtem meg akadt a szemem a fokhagymás tonhal konzerven. Hoppá! Akkor tonhalas spagetti lesz.
Odatettem a tésztának a vizet. Míg melegedett addig egy gerezd fokhagymát megtisztítottam. Apróra vágtam. Egy fél csokor petrezselymet és snidlinget is aprítottam. Sós vízben a spagettit "al dante"-re főztem.
A fokhagymát kevés olíva olajon megfuttattam, hozzáadtam a petrezselymet és a snidling felét, kettőt-hármat kavartam rajta, majd ment bele a tonhal. Kevés parmezánt reszeltem bele. A megfőtt tésztát a serpenyőbe raktam kevés tésztafőzőlével. Két percig pirítottam, aztán tányérra szedtem. A maradék snidlinggel megszórtam és parmezán forgáccsal tálaltam.
Kérdeztem a páromat, hogy ízlik-e neki. Azt mondta: halas.
Mire elfogyott a tányérjáról közölte, Te ez finom. Ilyet máskor is készíthetsz.
Nagyon finom:) Sajnos nálunk nem hajlandóak megenni a halat, csak magamnak szoktam készíteni.Nekem is van otthon mindig tonhal konzervem,tényleg gyors és finom:)
VálaszTörlésMég én sem készítettem eddig hallal, de van egy fajta paprikaszószos hering, amit nagyon szeretek, azt hiszem azzal kipróbálom.
VálaszTörlésTényleg szupergyors. Nem tudom a családom mit szólna hozzá, de én szívesen megkóstolnám. :)))
VálaszTörlésKomolyan mondom: csábító, bár egy ideje a tonhallal haragban vagyok :) de elkezdem a békülést :)
VálaszTörlésTetszik a recept! Szeretem a halat.
VálaszTörlésNézz be hozzám ide is!
http://kreativkenyerek.wordpress.com/
Nem "al dante", hanem al dente.. A tonhalas ételekhez/tésztákhoz nem szerencsés sajtot adni. Parmezánt főleg nem. Próbáld ki úgy, hogy félbe vágott - lehetőleg hámozott koktélparadicsomot, s fokhagymát pirítasz 2-3 percig olíva olajon, közben borsot őrölsz rá, majd jön a petrezselyem és a tonhal. Ezekkel csak fél percet kevered és kész :) Díszítés, néhány szem kapribogyó.
VálaszTörlés-nya-
"Kedves Névtelen"!
VálaszTörlésItt töprengek,hogy megköszönjem-e a kioktatásod vagy bosszankodjak.
Hát egyiket sem teszem.
Nekem szerencsés volt sajtot adni a tésztához. Amit Te ajánlasz az egy másik recept, ráadásul olyan alkotó elemekkel amit mi nem szeretünk. Akkor miért is kellene rátennem. Talán azért, hogy ne együk meg.
Ha a neveddel tetted volna azt a megjegyzést akkor talán megköszöntem volna az elírás észrevételét.
Kedves Vali!
VálaszTörlésA világért se bosszantsd fel magad és kérlek hidd el, udvariatlan sem akartam lenni. Mindössze nem kívántam hosszú, dagályos hozzászólással terhelni a blogod. Talán nem fogalmaztam érthetően: nem a tésztákra nem teszünk sajtot, hanem a tonhalas tésztára nem ajánlott. Olasz szomszédaim ajánlották, hogy anélkül finomabb, illetve a tunához (tonhal) nem megy. Az általam ajánlott recept, tőlük származik. Azért ajánlottam, mert szerte a világon sokan ismerik és otthon is sokaknak ízlett.. Azt, hogy a használt összetevőkben mit nem lehet szeretni – persze nem értem – de azt hiszem nem is akarom. Ezt a „név nélkül” megjegyzéseden azért rágd át magad még egyszer, van e értelme. Öszinte tisztelettel: Ny Lia