Tegnap megsütöttem az első zabpehelylisztes kenyereket. Rögtön dupla adaggal készítettem. Szerencsére a dagasztógépem bírja ezt a mennyiséget. Mióta rájöttem a kezelésére, azóta mindig 2 adag tésztát dagasztok be vele.
10 perc alatt meg van.
Hozzávalók:
40 dkg BL 80 kenyérliszt
15 dkg zabpehely liszt
15 dkg tk. tönkölybúza liszt
20 dkg öregtészta
2-3 dkg burgonyapehely
3 evőkanál olaj
5 dkg sikér
2 kk só
2 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1,5 dkg élesztő
A dagasztótáljába tálba öntöttem a vizet amibe előzőleg belekevertem az élesztőt, aztán az öregtészta következik. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban külön összekevertem (ez elég nagy mennyiség).Ez is ment a folyadékhoz. A gép sebességét fokozatosan növeltem és a legnagyobb fokozaton 6 percig dagasztottam.
1 óra kelesztés után ketté vettem, kicsit átgyúrtam (két bucira formáztam) 15 percig hagytam pihenni, majd a szokásos módon alaposan kinyomkodtam belőle a levegőt, megformáztam és mentek a kihúzható formába.
Újabb egy óra kelesztés. 220 fokra bemelegítettem a sütőt ( ennél jobban nem lehet, sajnos). Bevizeztem és 15 percig ezen a fokozaton, 45 percig 200 fokon sült.
Párom este letesztelte és finomnak találta.
Most egy adagot dagasztok be, mert kíváncsi vagyok rá milyen zsemlének megsütve.
Ez itt egy adagnyi tészta
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésMár én is használom a zabpehelylisztet, de kenyeret még nem sütöttem vele.
VálaszTörlésDe jól néz ki!
VálaszTörlésEzek bizony nagyon szépre sikerültek . Sokban különbözik az ízük a búzakenyértől ?
VálaszTörlésFincsii.
VálaszTörléslátogass el az új blogomra, kövess:)
http://recept-tura.blogspot.hu/