2009. január 26., hétfő

Kalácskák














Két hétre kiakaszthattam volna a táblát a konyhámra: betegség miatt zárva.
Először unokámat ápoltam, mert a lányom is beteg volt, aztán én betegedtem le és aztán a párom, majd anyukám.
Szóval mindenki feküdt és nyögött. Enni sem kívántunk nagyon. Reszelt alma-sárgarépa elegyet ettünk napokig. Ami nagyon egészséges, de már elvonási tüneteim voltak sütés terén.
Mint a fenti kalácska képe bizonyítja, a gyógyulás útjára léptem.
Nem vagyunk nagy kalács pusztítók, de ez a kalács még nálunk is sikert aratott.
A recept itt található, hokkaido kalács néven.
A tetejére sütőcukrot szórtam.

5 megjegyzés:

  1. Örülök hogy meggyógyult a család! Nagyon helyes kalácskákat sütöttél! Kicsit nosztalgiázom is a láttán, a Dédikém sokszor sütött ilyen formájú kalácsokat, úgy hívta hogy "nincsen párja". Még számban az íze

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de aranyos elnevezés. Köszönöm Erika!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon kis aranyosak, egy finom forró csoki mellé kiváló kísérő lehet. HUUUUUUUUU

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a kalácskák! Nézz be hozzám, küldtem neked kérdést! :))

    VálaszTörlés