Lányom azzal a kéréssel fordult felém, hogy az esküvőjére én készítsem el a tortáját. Megtiszteltetésnek vettem hiszen meg is rendelhettük volna. Olyan torta csodákat tudnak készíteni a cukrászok.
Egész héten a netet bújtam, végignéztem vagy 30 you tube-s filmet.
Vajkrémmel még sosem dolgoztam, fondanttal sem, marcipánnal már több tortát készítettem.
Úgy gondoltam csinálok egy próba tortát, hogy kitapasztaljam, hogyan viselkednek ezek a hozzávalók.
Most még tudok változtatni, ha valami nem sikerül.
Örülök, hogy így döntöttem, mert valóban sok tapasztalatra tettem szert.
Stahl féle módszerrel sütött piskóta nem igazán jó hozzá, mert nagyon morzsálódik és túl puha. Nincsen jó tartása. A vajkrémből amit először készítettem hozzá kevés lett, a duplája kell. A díszítés is csak kezdetleges. Arra voltam kíváncsi hogyan működik.
Még az sincs pontosan eldöntve, hogy milyen töltésű lesznek a torták. 3 emeletes lesz, tortatálon, mert nem merek kísérletezni az egymásra rakással, bár megrendeltem a hozzávalókat, de még mindig hiányos a készlet.
Ma újabb módszerrel sütök piskótát, a Nagy csokoládés könyvben találtam receptet, amit ki szeretnék próbálni.
Én jelentkeznék kóstolónak a próba tortához! :))Szerintem gyönyörű! :))
VálaszTörlésSzerintem is gyönyörű.Ilyen szép feladatra vágyik, minden lányos anyuka! :-) Kíváncsian várjuk a remekműveket!
VálaszTörlésValika! Ez nem próba torta, hanem mestermű. Gratulálok, nagyon ügyes vagy.Egyébként az egész oldal nagyon klassz. Szépek a kenyerek is.
VálaszTörlésKöszönöm lányok. Jövök majd az újabbakkal. Próba tortákat megesszük és jól meghízunk.
VálaszTörlésValika, ez gyönyörű, nagyon ügyes vagy! nagyon szép a díszítés is: nem hivalkodó, nagyon elegáns. Gratulálok!
VálaszTörlés(Ha gondolod, nálam van egy piskóta alaprecept, többen dicsérték, nem csak a blogon...)
http://katakonyha.blogspot.com/2009/04/piskota-tortalap-alaprecept.html
Minden ötletet szívesen veszek.
VálaszTörlésKöszönöm a recit kipróbálom.
Nagyon jó lett! Gyakorold csak nyugodtan és ami nem fogy el, dobd be a közösbe. Majd én feláldozom magam a hízás oltárán.
VálaszTörlésCsoda szép ez a torta! és ezt még fokozni szeretnéd? (egy hiba azért "becsúszott", sajnos nem érezhetem az ízét!)
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésgyönyörű ez a torta így is, de ha tovább szeretnéd díszíteni, lehet kapni a Csarnok aljában levő Ázsia-boltban ezüstszínű apró ehető gyöngyöket. Szerintem nagyon illik ilyen alkalomra (bár én sima muffint is dobtam már fel vele), olyan, mintha egy kis ékszer lenne, szinte ragyog. Nézd meg, és ha nem ismered, próbáld ki! Díszítés terén függőséget okoz... :))
Szia Judit!
VálaszTörlésJaj van nekem mindenféle gyöngyöm. Azért köszönöm az ötletet. Ez most nagyon gyorsan összedobott torta volt.
Nagyon szép lett...
VálaszTörlésNagyon szép lett...
VálaszTörlésGyönyörű lett, visszafogott,elegáns! Ügyes vagy, piskóta ügyben nézz körül Kiskukta blogjában, neki van már kikísérletezett,nem rogyós, nem morzsálódós tésztája.
VálaszTörlésNagyon szép lett, szerintem több megrendelőd is lesz, ha ennek híre megy...:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,de az én tányéromon jobban mutatna(nem sokáig),de szeletelve is fogadóképes vagyok.
VálaszTörlés