2011. május 11., szerda

Epres pite

Már hányszor megsütöttem, de blogra még nem tettem fel, pedig a család nagy kedvence.Még mindig a szombati piaci bevásárlásából gazdálkodom.
Maradt még úgy kb. 40 dkg eper amit már nem lehetett volna tovább tárolni. Így aztán elkészült belőle ez a süti.A receptet itt találtam.
Hozzávalók egy 28x40 cm-es tepsihez.
30 dkg vaj vagy margarin (én csak vajat használok)
40 dkg cukor
40 dkg liszt
6 tojás (én 7 tettem bele, mert kisebbek voltak)
2 sütőpor
40 dkg eper (vagy más gyümölcs)

3 dkg kókusz reszelék (vagy kekszmorzsa, zsemlemorzsa)
3 evőkanál cukor (nádcukor)
2 vaníliás cukor (vanília aroma)
vaj+liszt a tepsi kikenéséhez
A cukrot a vajjal habosra keverem és a tojássárgáját egyenként dolgozom bele. A lisztet a sütőporral összeszitálom. A fehérjéket pici sóval felverem. A lisztet és a felvert tojásfehérjének a felét felváltva adom hozzá, mert különben nagyon sűrű a massza és nehéz benne eldolgozni. A legkisebb fokozaton keverem.
 A végén hozzáadom a tojásfehérje másik felét is, és még azt is a robotgéppel de óvatosan keverem hozzá. Egy kenhető masszát kapunk. A tepsiben szépen elkenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kirakjuk a gyümölccsel. 3 kanál cukorral megszórjuk.
180 fokos sütőben 40-45perc alatt  szép aranysárgára megsütjük. tepsiben hagyjuk kihűlni.

Már alig van pár kockányi belőle.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, guszta!Tedd félre ami maradt, megyek!

    VálaszTörlés
  2. Jöhet nekem is egy szelettel.Guszta nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Biztos finom. Ki kell próbálni.
    Most pont jól esne egy szelet!

    VálaszTörlés
  4. A lisztet és a felvert tojásfehérjét melyik masszába kell adagolni?

    VálaszTörlés
  5. A cukrot a vajjal habosra keverem és a tojássárgáját egyenként dolgozom bele. Ehhez a masszához.

    VálaszTörlés