1 évvel ezelőttig mit csináltam a vajas papírral ha kifogyott belőle a vaj? Hát fogtam és kidobtam. Aztán más megoldást találtam a hasznosítására. A recepteknél sokszor olvassuk, hogy vajazd ki a tepsit, tálat vagy amiben éppen elkészíted a süteményt vagy az ételt. Egy darabig két kis kezemmel csináltam, aztán ugye szappanos kézmosás következett. Aztán újítottam, alufólia segítségével követtem el. Legalább a kézmosás elmaradt. Nem mintha ez problémát okozott volna. Egyik alkalommal már csak éppen annyi vaj volt a papírban ami egy forma kikenéséhez kellett. (itt történt a megvilágosodás (néha megesik velem is).
Ettől kezdve nem vakargattam le alaposan a vajcsomagolását, hanem hagytam rajta egy keveset és ment a mélyhűtőbe. Most már csak előkapom, pár percig hagyom felmelegedni és már használható is.
Lehet, hogy többen így is csináljátok, de úgy gondoltam közzé teszem, hátha valakinek jól jön ez az ötlet.
Vali!
VálaszTörlésEz a legjobb amit mostanában hallottam!!!!!Hogy is mondják a gyerekek.......KIRÁLY ÖTLET!!!!
Én is így szoktam:-)))))
VálaszTörlésSzoktam használni így én is de eltenni nem szoktam direkt a margarin papírját.
VálaszTörlésJó ötlet én is szoktam ha éppen kiürül, de én sem teszem el
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!:)
VálaszTörlésNa, ez nem volt hiába való írás!
VálaszTörlésA papírt én is használom, ha aktuális, de még sosem tettem el, viszont a kenegetéshez máskor is jól jött volna.
A vajaspapírért meg különösen kár.