Lányommal éppen a kenyerekről beszélgettünk, mikor eszembe jutott Limara által kipróbált magos kenyér. Tudom, hogy nekik nincs annyi idejük, meg türelmük a kenyérsütéshez, de kíváncsi voltam, hogy milyen lehet ez a kenyér.Ha ízlik nekik, akkor összekészítem adagokban a hozzávalókat és csak víz és élesztő és már süthető is. Nem kíván olyan hosszú kelesztési időt, mint a többi kenyér.
Megkóstoltam, nekem ízlik, most már csak az ő véleményükre vagyok kíváncsi.
A hozzávalókat ideírom, hogy könnyen megtaláljam:
300 ml langyos víz (eredetiben 350ml)
200 g tk. liszt ( tönköly liszt)
75 g BL80-as liszt
2 dkg friss élesztő vagy 1 csomag száraz (7g)
25 g korpa
75 g magkeverék (napraforgó, tökmag, len, szezám,
1 tk. méz
50 g zabpehely
1 tk. só
1 evőkanál olaj
A hozzávalókat összekeverem, egy lágy massza lesz belőle. Sütőpapírral kibélelt 25x11x7 cm-es formába igazítom. 20-25 percig pihenni hagyom és mielőtt a sütőbe tenném, még megszórom magokkal és pehellyel.
Nekem 45 perc alatt sült meg.
Limara köszönöm ezt a receptet is.
Lesz hozzá bőven hozzá alapanyag, mert ez a csomag ma érkezett.
A tartalma pedig:
20 kg tönkölybúza.
9 megjegyzés:
Milyen malmod van ?
Vali! Már Margitnál is megcsodáltam a búzádat. Lehet tudni, hogy hol lehet kapni ? Annyira gyönyörű búzaszemek, hogy egyszerűen csodálatos.
Ha interneten lehet rendelni, megírnád, hogy hol ? Köszönöm szépen.
Viki megirtam.
Köszönöm, megyek olvasni !
Szép a kenyérkéd Vali!
Buza meg csodaszép!:)
Micsoda szép kenyereket tudtok sütni, csak úgy irigykedem
Nagggyon naggyon finom ez a kenyér!!!!!
isteni lett a kenyér Valikám, a jányod adott belőle és csudijó íze volt
Örülök hogy ízlett. Nálunk is sikere van.
Megjegyzés küldése