Tegnap megsütöttem az első zabpehelylisztes kenyereket. Rögtön dupla adaggal készítettem. Szerencsére a dagasztógépem bírja ezt a mennyiséget. Mióta rájöttem a kezelésére, azóta mindig 2 adag tésztát dagasztok be vele.
10 perc alatt meg van.
Hozzávalók:
40 dkg BL 80 kenyérliszt
15 dkg zabpehely liszt
15 dkg tk. tönkölybúza liszt
20 dkg öregtészta
2-3 dkg burgonyapehely
3 evőkanál olaj
5 dkg sikér
2 kk só
2 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1,5 dkg élesztő
A dagasztótáljába tálba öntöttem a vizet amibe előzőleg belekevertem az élesztőt, aztán az öregtészta következik. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban külön összekevertem (ez elég nagy mennyiség).Ez is ment a folyadékhoz. A gép sebességét fokozatosan növeltem és a legnagyobb fokozaton 6 percig dagasztottam.
1 óra kelesztés után ketté vettem, kicsit átgyúrtam (két bucira formáztam) 15 percig hagytam pihenni, majd a szokásos módon alaposan kinyomkodtam belőle a levegőt, megformáztam és mentek a kihúzható formába.
Újabb egy óra kelesztés. 220 fokra bemelegítettem a sütőt ( ennél jobban nem lehet, sajnos). Bevizeztem és 15 percig ezen a fokozaton, 45 percig 200 fokon sült.
Párom este letesztelte és finomnak találta.
Most egy adagot dagasztok be, mert kíváncsi vagyok rá milyen zsemlének megsütve.
Ez itt egy adagnyi tészta
5 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek!
Már én is használom a zabpehelylisztet, de kenyeret még nem sütöttem vele.
De jól néz ki!
Ezek bizony nagyon szépre sikerültek . Sokban különbözik az ízük a búzakenyértől ?
Fincsii.
látogass el az új blogomra, kövess:)
http://recept-tura.blogspot.hu/
Megjegyzés küldése