2011. február 15., kedd

Én is megsütöttem

Lányommal éppen a kenyerekről beszélgettünk, mikor eszembe jutott Limara által kipróbált magos kenyér. Tudom, hogy nekik nincs annyi idejük, meg türelmük a kenyérsütéshez, de kíváncsi voltam, hogy milyen lehet ez a kenyér.Ha ízlik nekik, akkor összekészítem adagokban a hozzávalókat és csak víz és élesztő és már süthető is. Nem kíván olyan hosszú kelesztési időt, mint a többi kenyér.
Megkóstoltam, nekem ízlik, most már csak az ő véleményükre vagyok kíváncsi.

A hozzávalókat ideírom, hogy könnyen megtaláljam:
300 ml langyos víz (eredetiben 350ml)
200 g tk. liszt ( tönköly liszt)
75 g BL80-as liszt
2 dkg friss élesztő vagy 1 csomag száraz (7g)
25 g korpa
75 g magkeverék (napraforgó, tökmag, len, szezám,
1 tk. méz
50 g zabpehely
1 tk. só
1 evőkanál olaj

A hozzávalókat összekeverem, egy lágy massza lesz belőle. Sütőpapírral kibélelt 25x11x7 cm-es formába igazítom. 20-25 percig pihenni hagyom és mielőtt a sütőbe tenném, még megszórom magokkal és pehellyel.
Nekem 45 perc alatt sült meg.
Limara köszönöm ezt a receptet is.

Lesz hozzá bőven hozzá alapanyag, mert ez a csomag ma érkezett.
A tartalma pedig:
20 kg tönkölybúza.

9 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Milyen malmod van ?

Viki írta...

Vali! Már Margitnál is megcsodáltam a búzádat. Lehet tudni, hogy hol lehet kapni ? Annyira gyönyörű búzaszemek, hogy egyszerűen csodálatos.
Ha interneten lehet rendelni, megírnád, hogy hol ? Köszönöm szépen.

Vali írta...

Viki megirtam.

Viki írta...

Köszönöm, megyek olvasni !

Maryenne írta...

Szép a kenyérkéd Vali!
Buza meg csodaszép!:)

Bianka írta...

Micsoda szép kenyereket tudtok sütni, csak úgy irigykedem

kikus írta...

Nagggyon naggyon finom ez a kenyér!!!!!

iRicsi írta...

isteni lett a kenyér Valikám, a jányod adott belőle és csudijó íze volt

Vali írta...

Örülök hogy ízlett. Nálunk is sikere van.