2010. január 30., szombat

Madaraink


Megállás nélkül hull a hó. Reggel amint kinyitottam a szemem, rögtön a teraszajtóhoz mentem, hogy megnézzem madaraink megjöttek-e az etetőhöz. Egy-két madárkát láttam csak, lehet, hogy elfogyott a tegnap kirakott 1 kg szotyola. Még a kávémat sem ittam meg (aki ismer, tudja, hogy kávé nélkül kuka vagyok), beöltöztem és irány az etető vittem az újabb 1 kg eleséget. Szerencsére még volt az etetőben eledel, de én azért beöntöttem, ami nálam volt. Tegnap is egész nap 30-40 madár repkedett az etető körül. Legyen bőven, nehogy valamelyiknek ne jusson.
Néhány vadgerle is idejár. Az egyik olyan leleményes, hogy betornázza magát az etetőbe. Sőt van egy kicsi etető is, addig próbálkozik, amíg be nem jut.
Naponta többször is megállok a terasz ajtónál és elnézegetem, amint serénykednek.
A fotók ablak üvegen keresztül készültek.

7 megjegyzés:

Szamóca írta...

Úgy látom, egy egész sereget tartotok el! Nagyon aranyosak és nagyon tetszik ez a sok etető. Van már 'madárbarát-kert' megjelölésed?
Mi is tettünk ki nekik enni, de itt olyan sűrűn vannak a házak és olyan kicsik a kertek, hogy ide sajnos mernek jönni a madárkák.

Mary írta...

Nagyon aranyosak!:)

Andi írta...

Gyönyörű kép!!!

Viki írta...

Jaj de gyönyörű Nálatok is a hó. Na és a madárkák és az etetők!! Nálunk is délben kezdett el esni, azóta egyfolytában szinte zuhog. Én is ma pótoltam a madárkáknak az eleséget, mert félek, hogy holnap nem jutok el a madáretetőig. Nagyon gyönyörüek a felvételek még ablakon keresztül is.

ivan írta...

Irigyellek.Ha nálunk kinézek az ablakon,csak a benzinfalókat látom,de most legalább betakarta a hó.Alig várom a tavaszt,hogy már ne az "ablak"adja a külvilágot.

erika írta...

Nagyon klassz fotót hoztál, tegnap még irigykedtem is a hó miatt. Kedves madárkáid vannak, biztos rendszeresen eteted őket. Azt tudod, hogy ez etetők feltöltése közben "fütykörészni" kell?(így tesz pékinas is, és seregestől jönnek a kis éhesek). Ma már mi is besokalltunk a hóval!!

Vali írta...

Erikám nem tudtam, de gyakorolni fogom.
Ma reggel is az első dolgom volt az etető.
Ismét hull a hó és hó-zik -zik...