2010. november 21., vasárnap

Palacsinta hússal


Megmaradt egy adag darált húsom, mert többet daráltam le a töltött kagyló tésztához. Azon töprengtem, hogy mi legyen belőle. Fasírt? Az volt a múlt héten, bár mi nagyon szeretjük, de azért a jóból is megárt a sok.
 Hoppá, hortobágyi húsos palacsinta lesz. Bekevertem a palacsinta tésztát és állni hagytam (hozzávalókat nem tudok írni, mert én még sosem mértem ki). Legtöbbször akkor készítek, ha sok pörkölt készült és megmarad.
Most nem ez a helyzet állt elő.
A darált húshoz készítettem egy pörkölt alapot és azon pároltam meg a húst. Mikor kész lett kicsit hűlni hagytam, majd az aprítógépben pépesítettem. (ma nálam lesz unokám és nem szereti darabosan). Hozzákevertem egy fél tejfölt, utána ízesítettem. Ez lett a töltelék.
Amíg a húst készült addig kisütöttem a palacsintákat, aztán megtöltöttem egy púpos evőkanál töltelékkel. Felcsavartam és a jénaiban szépen sorba raktam. Az első sor tetejét megkentem tejföllel. A második sor tetejéhez a maradék töltelékhez adtam a tejföl másik felét és ezzel kentem meg. Reszelt sajttal szórtam meg és ment a 180 fokos sütőbe kb. 30 percre. Amikor a tetején pirul a sajt akkor már jó.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni

Juci írta...

Szenzációs!

Mary írta...

Jöhetek vacsorázni? :)

Vali írta...

Jöhetsz, de valami mást, mert egy falat sincs belőle.

Kriszta írta...

Hű,de megkóstolnám!Finom lehet!Szuper a blogod!