2011. augusztus 28., vasárnap

Tonhalas spagetti


Valami nagyon gyors és egyszerű ebédet szerettem volna csinálni.Ahogyan a kamrában szemlélődtem meg akadt a szemem a fokhagymás tonhal konzerven. Hoppá! Akkor tonhalas spagetti lesz.
Odatettem a tésztának a vizet. Míg melegedett addig egy gerezd fokhagymát megtisztítottam. Apróra vágtam. Egy fél csokor petrezselymet és snidlinget is aprítottam. Sós vízben a spagettit "al dante"-re főztem.
A fokhagymát kevés olíva olajon megfuttattam, hozzáadtam a petrezselymet és a snidling felét, kettőt-hármat kavartam rajta, majd ment bele a tonhal. Kevés parmezánt reszeltem bele. A megfőtt tésztát a serpenyőbe raktam kevés tésztafőzőlével. Két percig  pirítottam, aztán tányérra szedtem. A maradék snidlinggel megszórtam és parmezán forgáccsal tálaltam.

Kérdeztem a páromat, hogy ízlik-e neki. Azt mondta: halas.
Mire elfogyott a tányérjáról közölte, Te ez finom. Ilyet máskor is készíthetsz.

8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon finom:) Sajnos nálunk nem hajlandóak megenni a halat, csak magamnak szoktam készíteni.Nekem is van otthon mindig tonhal konzervem,tényleg gyors és finom:)

Kati írta...

Még én sem készítettem eddig hallal, de van egy fajta paprikaszószos hering, amit nagyon szeretek, azt hiszem azzal kipróbálom.

Petra írta...

Tényleg szupergyors. Nem tudom a családom mit szólna hozzá, de én szívesen megkóstolnám. :)))

Viki írta...

Komolyan mondom: csábító, bár egy ideje a tonhallal haragban vagyok :) de elkezdem a békülést :)

Atkáriné Terike írta...

Tetszik a recept! Szeretem a halat.
Nézz be hozzám ide is!
http://kreativkenyerek.wordpress.com/

Névtelen írta...

Nem "al dante", hanem al dente.. A tonhalas ételekhez/tésztákhoz nem szerencsés sajtot adni. Parmezánt főleg nem. Próbáld ki úgy, hogy félbe vágott - lehetőleg hámozott koktélparadicsomot, s fokhagymát pirítasz 2-3 percig olíva olajon, közben borsot őrölsz rá, majd jön a petrezselyem és a tonhal. Ezekkel csak fél percet kevered és kész :) Díszítés, néhány szem kapribogyó.
-nya-

Vali írta...

"Kedves Névtelen"!
Itt töprengek,hogy megköszönjem-e a kioktatásod vagy bosszankodjak.
Hát egyiket sem teszem.
Nekem szerencsés volt sajtot adni a tésztához. Amit Te ajánlasz az egy másik recept, ráadásul olyan alkotó elemekkel amit mi nem szeretünk. Akkor miért is kellene rátennem. Talán azért, hogy ne együk meg.
Ha a neveddel tetted volna azt a megjegyzést akkor talán megköszöntem volna az elírás észrevételét.

Névtelen írta...

Kedves Vali!
A világért se bosszantsd fel magad és kérlek hidd el, udvariatlan sem akartam lenni. Mindössze nem kívántam hosszú, dagályos hozzászólással terhelni a blogod. Talán nem fogalmaztam érthetően: nem a tésztákra nem teszünk sajtot, hanem a tonhalas tésztára nem ajánlott. Olasz szomszédaim ajánlották, hogy anélkül finomabb, illetve a tunához (tonhal) nem megy. Az általam ajánlott recept, tőlük származik. Azért ajánlottam, mert szerte a világon sokan ismerik és otthon is sokaknak ízlett.. Azt, hogy a használt összetevőkben mit nem lehet szeretni – persze nem értem – de azt hiszem nem is akarom. Ezt a „név nélkül” megjegyzéseden azért rágd át magad még egyszer, van e értelme. Öszinte tisztelettel: Ny Lia