2012. június 10., vasárnap

Kuglóf és megint kuglóf
Egy hete rátaláltam Móni 10 perces kuglóf receptjére és azóta ez az ötödik amit megsütök. Valóban 10 perc alatt össze lehet dobni. Aztán már csak a sütés és várni, hogy kihűljön.
Már nem is tudom, hogy mi az oka, hogy nálam valahogyan kuglóf sütés elmaradt. Valami halványan rémlik, hogy talán nem jött ki egyben a formából, így aztán nem is próbálkoztam vele.
Most meg sorban sütöm egymásután, eddig kakaósak készültek, de a mai dióval. Párom anyukája nem eszi a csokisat, kakaósat. Neki szerettem volna kedveskedni, ezért diós lett, arról nem is szólva, hogy rengeteg dióm van.Azért kenyeret is sütök.


Ma meg borsót szüreteltem. Ez olyan, hogy a héját is meg lehet enni. Salátába vagy sült zöldséghez nagyszerű.


Régen írtam a blogomba. Köszönöm Fernel, hogy gondoltál rám és hiányoztam. Nyálkővel műtöttek a múlt hónapban és bizony, nem úgy gyógyulok, ahogyan azt szeretném. Ráadásul sokkal komolyabb műtét volt, mint amire én számítottam.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Engem meggyőzött a kuglóf, el fogom készíteni valamikor!:)

Fernel írta...

Végre, végre!
Hmm, betegség nem jó. Gyógyulj!


Kuglóf,igen, amikor megvettem a formám, akkor felavattam, találtam valahol egy nagyon finom receptet, aztán elfelejtettem bekönyvjelzőzni, az agyam meg szita. Most meg jól megkívántam, ahogy szembe vigyorgott velem a monitorról :D
De most majd ezt megnézem, hátha hasonlít ahhoz, amit én sütöttem.
Cukorborsó!!!!!!!
Egy ágyáska borsót vetettem az idén, túl sok helyet foglal el, leánykámnak legelésre tartogatom. De ha nem igyekszik hazafelé, lehet, leeszem, már szedegetem róla a nagy, kövér hüvelyeket. Ember röhögött, hogy vámolgatom a borsót- mondom, csak az öregeket eszem le, hogy nehogy beletörjön a foga, ha végre haza tud jönni.
A helyére maradék padlizsánpalántát ültetnék, már nagyon kínlódnak az erkélyládában, csak jönne már ez a lány, hogy mehessen a borsó, helyére meg a padlizsán :D

Fernel írta...

Megcsináltam ma a kuglófot, ez isteni!
Még finomabb, mint amit én csináltam először!