A mai ebédünk resztelt báránymáj volt rizzsel és ropogós csemege uborkával. Igazából tojásos nokedlit terveztem, de nem tudtam elmenni fejes salátáért, így aztán változott a menü.
Nem régen egyik barátunktól vettem fél bárányt és akkor kaptam hozzá egy darab báránymájat.
Miközben kutakodtam a mélyhűtőben, hogy mit is főzzek, így találtam rá. A családban mindenki imádja a májat, kivéve a kisebbik lányomat. Pici kora óta egy falatot sem eszik a belsőségekből, már akkor nem ette meg amikor még nem is tudta, hogy mi az. Aztán így maradt.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg báránymáj ( lehet bármilyen más)
2 közepes fej hagyma
só
bors
piros paprika
majoranna
A hagymát szálasra vágom és forró olajon sóval megdinsztelem. Mikor ez meg van a serpenyőt lehúzom a tűzről és kis kanál piros paprikát elkeverek benne, ezután rögtön hozzáadom a csíkokra vágott májat. Visszateszem a tűzre és fűszerezem, borssal, majoránnával. Nagy lángon pár percig még sütöm. Akkor van kész ha egy darabot félbe vágok és a közepe már nem nyers. A májat nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik.
A rizst kevés olajon megpergetem és körülbelül kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és lefedem. Miután felforr kis lángra teszem. Mikor már majdnem felszívta az összes vizet, a lángot lekapcsolom egy összehajtogatott konyharuhát a fedőre teszek. Így hagyom a gőzben megpuhulni.
Ropogós csemege uborkával tálalom.
Sütöttem egy kenyeret is hozzá amivel a szaftját lehet kitunkolni.
6 megjegyzés:
Nagyon finom
Júj, de szeretem... :-)
Hahó....
Mi is kitunkoltuk volna a szaftját!!!
Szia Mami!
Lehetek az olvasód?
Szia!
Persze, hogy lehetsz, hiszen Neked készítem a legtöbb sütit.
Nyami,én is épp resztelt báránymájat eszek és nagyon ízlik...😋
Megjegyzés küldése