2009. július 5., vasárnap

Hal is volt




Az első méretes halfogásunk egy 3 kg-os amur volt. Még sosem ettem amurt ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz.
Párom nagyon utál halat tisztítani, ezért kalákában végeztük a műveletet. Én pikkelyeztem, ő bontotta. Előtte egy kis Metaxával erősítettük a lelkünket.
Kaptam egy ötletet, hogy fokhagymás tejbe pácoljam be a halszeleteket, tegyem a hűtőbe egy napig érlelődni. Megfogadtam a tanácsot és másnap miután papírtörlővel leitattam róla a tejet, besóztam és hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsába beforgattam és olajon kisütöttem egy részét. Nagyon finom lett. Mivel ekkora mennyiség sok lett volna egyszerre kettőnknek, a többit visszatettem és másnap ugyanezzel a módszerrel készítettem el. Így, hogy 2 napot pácolódott, még jobban átjárta a halszeleteket a pác, még finomabb lett.
Csirkét, pulykát szoktam így pácolni, halat még nem. Ezután biztos, hogy többször ezzel a módszerrel fogom elkészíteni.
Ettünk még kárászt paprikás lisztbe forgatva és úgy kisütve (nem nagyon vagyok oda érte).
Az első héten nem volt alkalmam főzni, mert azon a részen nem volt konyha, de volt étterem. A párommal 3 napon át csak halászlét ettünk. (nagyon szeretjük)
Persze megkóstoltunk más halból készült ételeket is.

3 megjegyzés:

Kata írta...

Amúrt én is keveset ettem még, nálunk általában ponty van. Ha szert teszünk rá, ki fogom próbálni a receptedet.

Vali írta...

Ponttyal is működik.

erős ildikó írta...

Tetszik ez a pácolás, én sem ettem még amurt!
A háromnapi halászlé teljesen jó dolog. Bevállalnám!:)