2010. március 16., kedd

3 sajtos pizza


Tegnap pizzát sütöttem. Előző nap és éjjel betegvigyázóban voltam és minden főtt étel elfogyott. A mélyhűtőből meg nem volt kedvem húst elővenni. Igazából nem is nagyon kívánjuk a húsos ételeket.
Legtöbbször J.O. pizza receptjét veszem alapul, mindig megfelelő lett.

Tészta hozzávalói:
40 dkg BL80-as liszt
10 dkg finomra őrölt grízes liszt (rétes lisztre tippelek, de én készítettem már grízzel is)
VAGY 10 dkg tk. tönkölybúza liszt
1 tk. só
1 csomag szárított élesztő
3.75 dl víz
3 féle sajt (juh, ementáli, füstölt sajt)

Szósz hozzávalói:
paradicsom szósz
csipet oregánó
cukor

bors
őrölt chili

A tészta hozzávalóit kézi robotgéppel összedolgoztam és félretettem pihenni. Maradt egy fél üveg paradicsomlevem (piacon vettem egy nénitől, tavaly nem raktam el) el kellett használnom.
Odatettem egy kis lábosban főni, hozzáadtam egy kiskanál cukrot, csipet oregánot, chilit,borsoztam. Jó sűrűre befőztem.
A sütőt bemelegítettem a maximumra. Nálam 230-240 fok.
A tésztát kettévettem, mivel kettőnknek sok lett volna. Az egyik adagot betettem a hűtőbe.
A másikat kézzel lisztes sütőpapíron kilapogattam. Megkentem a szósszal és a sajtokat elosztottam rajta.
Ráhelyeztem egy sütőlapra és 15 perc alatt megsütöttem. Finom ropogós lett és még sem száraz a tésztája.
Chilis ketchuppal ízesítettük még.
A hűtőben maradt tésztát másnap a lányom használta fel.
Természetesen bármit lehet rátenni, de mi nagyon szeretjük csak sajttal a pizzát.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki. Imádjuk a pizzát és a házinál nincs jobb

Limara írta...

Kérek szépen! :))

Daisy írta...

Nekem ez a sima sajtos a kedvencem!!!
A beteged jobban van már?

Már akartam írni, hogy a fényképed nagyon jó lett.

Vali írta...

Köszönöm betegem már jobban.