2010. október 20., szerda

Teljes "melldobás"

Egy kicsit időhiányos lettem. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem főzök vagy sütök. Néha a fotózásra nincs idő vagy már nincs mit lefotózni, mert szőrén-szálán eltűnt.
Edo VKF-es felhívására úgy gondoltam, hogy biztosan készítek valamit.
Késő este a Tv paprikán a Kulinárisban láttam egy ötletet és másnap neki is láttam az előkészületnek. Mivel nem írtam le a  receptet, saját ízlésem szerint készítettem el.

Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell
4 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors

snidling vagy petrezselyem
2 szál újhagyma
csili paprika
1 csomag bacon
0.5 dl tejszín

1 db csirkemellet hosszában csíkokra vágok. A fokhagymából, borsból, olíva olajból, csiliből pácot készítek a csirkemell csíkokat belerakom és mehet a hűtőbe.( Én egy éjszakát pácoltam, de lehet rövidebb ideig is.
Másnap a natúr csirkemellet kockára vágtam és az aprítógépbe tettem. A pácból kiszedett fokhagyma darabokat, az újhagymát, sót, borsot tejszínt is beleraktam és pépesítettem az egészet.
Egy kerámia edényt kibéleltem a baconnal és a húspépből egy sort kentem rá.
A snidlinget apróra vágtam és pácolt csirkemell csíkokat beleforgattam és ez lett a következő sor.
Majd ismét a húspép következett. A szalonnát szépen ráhajtogattam a tetejére és egy vízzel félig töltött tepsibe állítottam a kerámia edényt.
160 fokos sütőben 1.5 órát gőzöltem. A a baconből kiolvadt zsírt leöntöttem róla és az edényben hagytam kihűlni. Legközelebb egy sor zöldséget is teszek bele.
Éjszakára ment a hűtőbe.




Egy jó kis salátával tökéletesen megfelelt egy könnyű ebédnek.
Annyira ízlett a családnak, hogy visszatapsolták és újra elkészítettem.
Szeletekre vágva szendvicsnek is tökéletes.

A képen látható zsemle kicsi Vú túrós koszorú tésztájából készült a fogadott lányomnak. A recepten csak annyit változtattam, hogy fele lisztet saját őrlésű tönkölylisztre cseréltem.

6 megjegyzés:

Moha írta...

De jó kis recept, és igazad van, pár színes zöldségcsík még jól jönne bele! El fogom készíteni!

Mary írta...

Nagyon jól néz ki!:)

Edó írta...

Igen igen,ezt nekem is el kell készíteni!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

ivan írta...

Na ezt jól "kifundáltad."
Megvan a következő programom.

Atkáriné Terike írta...

Nekem is tetszik! Jó a fotód is!