2010. október 6., szerda

Alapléből készült a mai ebédem

Hát ez csak félig igaz. Szombati piacozás után a csirkehúst szétadagoltam és amit kellett kicsontoztam. Nagy-része ment a mélyhűtőbe. Az aprólékból és a csontokból húslevest főztem.
Egy részét a levesnek zacskóba töltöttem és ment az is fagyasztóba.
A megmaradt zöldségeket (sárgarépa, karalábé) apróra vágtam.(a többit nem szeretem)
Ezután a hűtőszekrény tartalmát vettem szemügyre.
Találtam benne:
kígyóuborkát
jégsalátát
almát
A kertben snidlinget.
Ezekből mind daraboltam egy adagot.
Összeállítottam egy tartár mártást, amit a zöldségekkel jól összekevertem.
Közben odatettem a vizet forrni a tészta kifőzéséhez. Igazi csigatésztából sós vízben 2 maréknyit kifőztem, hideg vízzel leöblítettem.
A tartáros zöldségből annyit tettem egy tálba, amennyit egyszerre elfogyasztok, és ehhez raktam a kifőtt tészta egy részét. Ha az egészet összekeverem akkor a tészta beszívja az összes tartárt és túlságosan elpuhul.
Holnap is ez lesz az ebédem csak akkor adok hozzá egy kis levesben főtt csirkehúst.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom kis könnyű ebéd :)

Ildy írta...

Imádom a csigatésztát, de eddig csak levessel társítottam. Ejnye.
Klassz a recept!

Terike írta...

Hát bizony nagyon finom lehet! Megcsinálom én is, magam készítette csigatésztából.

Dió Bisztró írta...

Milyen jó ötlet a csigatészta!!
Szeretném ezt az ebédet:)))
Bár nálam ma humusz van:)) és mézes putty:)Remélem jól haladsz közös projektünkben, számítok RÁD!!!