2010. október 27., szerda

Mini rétesek

Néha ez még a fogyókúrámba is belefér. Mindenki szereti nálunk a rétest, de a csomagolása és a szállítása mindig gondot okozott, mert a tésztája széttört. Gondoltam egyet és egyenként csomagoltam be a tölteléket.
3 féle rétes készült. Túrós, almás és karamellizált almás töltelékkel töltöttem.
Az első kettő hagyományosan készültek, de a 3.-ik most másképpen.
Az almát meghámoztam és kisebb kockákra vágtam. Egy serpenyőben cukrot karamellizáltam és beleforgattam az alma kockákat. Nagyon kevés kb. 0.5 dl tejszínt öntöttem hozzá. Az alma is enged pici levet és ennyi tejszín éppen elegendő volt, hogy a cukor ne keményedjen meg.
8 lapos kész rétestésztát pizzavágóval 4 egyforma négyzetre vágtam. Nedves konyharuhán pihentek.
1 négyzetet olvasztott vajjal bekentem, majd egy másikat ráterítettem, azt vajaztam. 1 kanál darált diót tettem az egyik szélére. Rákanalaztam egy adag karamellás almát.két szélét behajtottam és feltekertem. Tepsire sorakoztattam őket és szintén vajaztam. 180-190 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Kihűlés után épp csak porcukroztam, a látvány miatt, mert a karamelltől elég édes.

6 megjegyzés:

Maryenne írta...

Nagyon guszták! A hagyományost, hogy készited?

Bianka írta...

Nagyon ötletes, finom és jó vendégváró

Terike írta...

Nagyon jó ötlet! Ügyes!

Dió Bisztró írta...

Én is nagy rétes kedvelő vagyok:)) hát ezek milyen cukik lettek!!!ez alma karamellizálva nagyon tetszik! Éppen ma én is ezt csinálok:)
Jó újra hallani rólad!!!

Viki írta...

....hogy ez mekkora ötlet ??? ügyi vagy!

Ms. Poppy írta...

Ez a karamellizált almás töltelék felizgatta a fantáziám. A mini ételeket meg alapból vonzónak találom, nem is értem, miért.:) A rétes pedig az örök kedvenc. Szóval ez így együtt: szuper!
Ha legközelebb házi rétest készítek, ki fogom próbálni.