A piskóta tészta "A nagy csokoládé könyv"-ből van.
Bécsi piskóta
Hozzávalók:
5 egész tojás
2 tojássárgája
17 dkg cukor
1 késhegynyi sófél teás kanál citrom héja (kezeletlen citromból) ez most elmaradt
13 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
50 ml olaj
A tojásokat robotgéppel addig kevertem míg krémszerű lett. 8-10 perc. Hozzáadtam az olajat és falapáttal belekevertem a keményítős lisztet. (citrom héj most elmaradt)
200 fokon 30 percig sütöttem, félidőben alufóliával letakartam. Sütés végén fapálcikával, tűpróbát tartottam.
Krém hozzávalói:
1 tejszínízű pudingpor
1 púpozott evőkanál holland kakaópor
4 dl tej
5-6 evőkanál cukor
25 dkg vaj
5 dkg egész morzsásra vágott csokoládé
porcukor a tetejére
A pudingporhoz hozzákevertem a kakaót és 4 dl tejben sűrűre főztem. Hagytam kihűlni. A vajat a cukorral habosra kevertem és a kihűlt csokipudingot, több részletben hozzáadtam. Belekevertem a csokoládémorzsát.
A piskótát egy éjjelen át hagytam pihenni és másnap reggel töltöttem meg a krémmel.
1 óra hosszára betettem a mélyhűtőbe, hogy a virág mintás sablonra ne ragadjon rá krém.
Erre a krémre a porcukrot majdnem a tálalás előtt kell rászórni, mert átnedvesedik a krémtől.
Virág mintát meg azért választottam, mert az ünnepelt neve Virág.
5 megjegyzés:
Vali! Ezt a receptet kerestem én reggel Margit Oldalán? s ugye ez volt a menyasszonyi torta piskótája is? No nem baj, legalább kétszer lementettem.
Hát hiába! aki tud, az tud ! Jól néz ez ki nagyon.
offtopic: köszönöm a törlést (margit oldalán)
Szia!
Igen ez volt az, de azért írtam itt is le, mert ott nagyon sok az információ.
Nincs mit, nagyon szívesen.
Nagyon szép lett Vali!:)
Hát amilyen gyorsan készítetted,olyan gyorsan meg is enném(nekem még virág minta sem kellene.)
Sok boldogságot az ünnepeltnek
A torta valami csodás
Megjegyzés küldése