2008. december 26., péntek

Diós linzer baracklekvárral














Tavaly találtam ezt a linzer receptet és akkor is nagy sikere volt. Mivel idén kevesebb idő jutott a karácsonyi előkészületre ismét ezt a sütit választottam.
Járt utat, járatlanért el ne hagyj! legalábbis most.
Tavaly karácsonykor egy puszedlivel megjártam, amiből egy szakajtóval csináltam. Még a kutyám is nehezen rágta el.
Szóval maradtam a beváltnál és most sem csalódtunk. Alig van már pár darab, pedig csak ma vettem elő.

Josef Zauner,Bad Ischl cukrászmester diós linzere

Hozzávalók:
30 dkg porcukor,
60 dkg vaj vagy margarin
80 dkg liszt,
20 dkg darált dió,
1 tojássárgája,
késhegynyi só,
késhegynyi fahéj/
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd 2 órára hűtőbe tesszük a tésztánkat.
Körülbelül 3 mm-re kinyújtjuk, különböző formával kiszúrjuk.
A formák fele középen lukas forma legyen. 180 fokon, kb. 13 percig sütjük. Összeragasztunk egy teli és egy lukas formát baracklekvárral. A lukakba lehet tenni diót, ha kisebb a luk mogyorót.
Másnapra ragyogó puha lesz.

5 megjegyzés:

erika írta...

Nagyon guszták ezek a linzerek! És milyen finomak! Nekem is ez a linzer reci a befutó

Vali írta...

A tesomék itt voltak és most kérték el a recit, mert annyira ízlett nekik.

kikus írta...

Nálam ez vitte a pálmát, elárulhatom :) A doboznyi felét, amit elvittem haza, még aznap este felfaltam filmezés közben *pirulás*
És ahogy már előre kiokoskodtam, amiben nem volt baracklekvár, megkenegettem a nyári eperdzsemeddel (ami mellesleg elfogyott). Nna, úgy is elég jó volt :)))))))

Vali írta...

Van még eperdzsem a raktáron :)

Mézigörl írta...

Tökéletes recept! Csodaszépek lettek a linzerjeid! :)) Mézigörl