2009. június 21., vasárnap

Reszkessetek halak!


Hurrá utazunk! Végre eljött a nap, holnap utazunk. Már nagyon vártam. Napok óta csomagolok, miközben meggyszörpöt, és rumos meggyet rakok el. Meggyfánk roskadásig tele a gyönyörű meggyszemekkel. Ráadásul én nem is szeretem, de szörpként szívesen fogyasztom.
Nem is volt időm fényképezni és blogot írni. A diétánkat 2 hétre felfüggesztjük és halat eszünk hallal.
Ide megyünk, a párom ebbe a helybe beleszeretet. 3 hete lementünk Domboriba megnézni, hogy amit kinéztem a neten az a horgásztanya valójában hogyan néz ki. 2 éve nagyon megjártam a Balatonnál lefoglalt házzal. Azóta ha lehetséges előtte megnézem élőben is a helyet.
Áldom a megérzésem, mert a hely elhanyagolt, lelakott volt. Az ott nyaralók elmondták, hogy hal az sehol, iszapos és hínáros az egész víz. Ők említették ezt a helyet. Rögtön el is mentünk megnézni. Talán 20 percet sem töltöttünk el ott párom már is mondta, hogy ez az, ide jöjjünk.
Hát nem volt egyszerű szállást kapnunk. Így is a nyaralás egy része kempingben lesz.
Így aztán az autót jól megpakolom. Biztos, hogy viszek jónéhány felesleges dolgot, és itthon hagyok fontos dolgokat.
Elfáradtam nagyon várom már ezt a két hét pihenést.

5 megjegyzés:

Mónika írta...

Kellemes nyaralást és horgászást kívánok! Pihenjétek ki magatokat. Azért ha még van pár perced, írd le nekem a meggyszörp készítését, mert rengeteg meggyünk van. Július végén mennék majd lisztért. Oké?

Vali írta...

Moni én úgy csinálom a meggyszörpöt, hogy fogok egy 5 literes dunsztos üveget és kimagozva belerakom a meggyet kicsit összenyomkodom, a meggymagból kb 10 dkg kalapáccsal kissé megtörök és egy vászonba vagy tüllbe csomagolva a meggy közé dugom.
2-3 napig hagyom tüllel lefedve állni.
aztán egy nagyobb tüllt fogok a meggy egy részét beleöntöm és kinyomom a levét. Nem teljesen préselem össze, mert a meggyhúst utána dunsztos üvegbe teszem 3 kanál cukrot és kb. 1/2 dl rumot öntök rá.
A meggylénél, minden 1 liter meggyléhez kb. 70 dkg cukrot teszek, kissé feloldom benne, majd kb. 15 percig lassan forralom. Üvegbe töltöm, celofánt teszek rá, kis kanál natrium-benzoátot teszek a celofánra és úgy tekerem rá a tetejét. Kész. Amikor kihűlt megy a helyére a meggy.
Július végé itthon vagyok jöhetsz nyugodtan.

Kata írta...

Vali, jó pihenést nektek, érezzétek jól magatokat!

Vali írta...

Köszönöm.Nagyon igyekszünk minden percet kikapcsolodással tölteni.

Mónika írta...

Ha hazajöttél nézz be hozzám, meglepi vár. ( A díj bejegyzésnél):))