2009. július 4., szombat

Horogva akadva


Újra itthon és egy új családtaggal megszaporodtunk. Ahol nyaraltunk ott élt ez a kiskutya. A gazdija nagyon szerette, éppen ezért mikor látta, hogy a párom beleszeretett ebbe a kiskutyába és a beszélgetéseinkből megbizonyosodott, hogy állatbarátok vagyunk, (én túlságosan is) nekünk adta. Megkötve kellett volna lennie.
Mivel az egy természetvédelmi terület, sajnos a kutyusok (a nagyobb termetűek) nem lehetnek szabadon, űzik a vadállományt. Benne van a vérükben.
Hazaindulásunk reggelén felfedeztük, hogy szegény kiskutya szájába egy elég nagy horog szúródott. Volt egy kis pánik, kivenni nem tudtuk, mert szakállas és füles horog volt.
Szerencsére a kedélye ettől a kiskutyának nem lett rosszabb. Azonnal telefonáltam az állatorvosunknak, hogy mikor rendel és 4 órára bejelentkeztünk.
Kicsit aggódtam, hogyan fog viselkedni a kocsiban, ezért azonnal nyakörvet és pórázt vettem neki (a nyakörv nem egészen az ő mérete volt, de ez volt a legkisebb amit ott lehetett kapni).
Egy pillanatig sem tiltakozott mikor ráadtam. Az utat végig aludta a lábamnál.
Unokám amikor meglátta, az örömében az sem tudta, hogy mit csináljon. Nagy kutyánk is barátságosan fogadta.
Időben elindultunk az állatorvoshoz, hogy mielőbb megszabaduljunk ettől a csúnya horogtól, de hiába vártuk, hogy kinyisson a rendelő, de az sehogy sem akart megnyílni előttünk.
Még szerencse, hogy eszünkbe jutott, mintha kaptunk volna értesítést, hogy elköltöztek, de mivel hozzánk házhoz jár a doki, egy mozdulattal kidobtuk.
Gyors telefon és már robogtunk is a másik rendelőbe. Ott elaltatták és kioperálták a szájából a horgot. Ébredés rendben volt, és este már szépen evett. Észre sem vettük mikor kiment és nagy dolgát kint végezte el (9 hetes), akinek van kutyája az tudja, milyen "nagy" dolog ez.
Éjszaka még bent aludt, sírás nélkül, ma már birtokba vette a kutyaházát.
Itthon van, tudja ő is ezt.

13 megjegyzés:

Ledorka írta...

Gratulálok az új családtaghoz! :) Nagyon helyes mindkét kutyus. :)

Vali írta...

Köszönöm nevükben is.

Limara írta...

Eddig is tudtam, hogy nagy szívetek van! Nagyon kedves kutyus! :)) Remélem, kipihentétek magatokat!

Vali írta...

Igen kipihentük és majd jövök a fotókkal.
Halak is vannak.:)

Daisy írta...

Szóval még egy kutyus, akit lehet kényeztetni.Ezek szerint ebből a csöppből nagy kutya lesz? Milyen fajta? Nem is Te lennél, ha nem hoztátok volna el.A horog izgalmától eltekintve, azért nyugisan teltek a napok, remélem.

Vali írta...

Akkora talán nem lesz, mint a mellette álló kutyus, de a tappancsaiból ítélve ő sem lesz földszintes kutyus.
Erdélyi kopó és valamilyen terrier keverék. Szóval turmix kutyus, de én jobban szeretem a vegyes kutyusokat, mert ellenállóbak. Sajnos egy ír szetter kutyust még 1 éves korában el kellett altatnunk. Abba a lelkem megtört és akkor megfogadtam, hogy csak keverék kutyánk lesz. azok sok mindent jobban átvészelnek. (tapasztalat). Ráadásul a turmixokért nem annyian rajonganak.

erős ildikó írta...

Milyen volt a nyaralás? Várom a halas fotókat, recepteket!:)

Renata Kalman írta...

Ezek szerint jól telt a nyaralás!
Két hét kikapcs!
Én nem bírom rávenni a férjemet még 3 naposra sem...egynapos kirándulásokra hajlandó csak, vagy elvisz minket a szüleimhez, de ő hazajön.
Mondjuk idén nem is igen lenne rá fedezet.

Várom én is a beszámolódat!

Névtelen írta...

Örülök, hogy itthon vagytok, szép volt ez a kis történet. Biztos hűséges és szertő kutyus a kis jövevény. Jó volt téged ismét olvasni:)

erika írta...

Eddig is a határtalan szeretetedről voltál híres...!! olyan aranyos ez a kutyus, elhiszem hogy könnyen "beleszerettél". Halak??
Sajnálom, hogy nem Domborira esett a választás, de legközelebb érdeklődj nálam!!

Vali írta...

Erikám számunkra olyan csodálatos helyet találtunk, hogy beleszerettünk. A párom meg teljesen oda van érte. Amint a másik gépről letöltöm a képeket hozom a beszámolót. Pusz

Julika írta...

Vali ! Várom én is a beszámolót. Remélem jól telt és kipihentétek magatokat.

Kata írta...

Vali, úgy írtál a kutyusról, hogy én is beleszerettem. Érezze nagyon jól magát nálatok:)