2010. november 28., vasárnap

A mumus mikor már nem az

Nagyon szeretjük. Egypárszor már nekiugrottam az elkészítésének, különböző receptek alapján. El is fogyott mindig az utolsó morzsáig, de... és itt jön a bibi, mindig eltört. Persze ez csak külső hiba, de emiatt elment a kedvem tőle. Nem is tudom mikor készítettem utoljára. Tegnap miközben jobbnál jobb recepteket olvasgattam a gasztroblogokon, rátaláltam Tortaimádó oldalán a piskótatekercs  receptjére. Nem tudom miért éreztem, hogy ez az, ezt kell kipróbálnom. Láss csodát, sikerült. Pihe könnyű piskóta, gyönyörűen lehetett felcsavarni. Köszönöm neki, hogy már ez a mumus elhagyta a konyhámat.
Mivel a családom egyik kedvenc sütije, rendszeres vendég lesz nálam.


Hozzávalók:

4 tojásfehérje
csipetnyi só
10 dkg cukor
8 tojásárgája
8 dkg liszt
2 dkg étkezési kemyényítő

A tojásfehérjét csipet sóval felverjük és cukorral kemény habot verünk belőle. A tojássárgáját egyenként adjuk hozzá. A végén a keményítővel elkevert lisztet szitáljuk bele és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral kibéleljük 30x40 tepsit és egyenletesen eligazítjuk benne. 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Lisztezett konyharuhára fordítjuk óvatosan. Ha lekvárral töltjük akkor azonnal megtehetjük és a konyharuha segítségével felcsavarjuk. Ha vajas krémmel szeretnénk tölteni akkor felcsavarva hagyjuk kihűlni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Férjem kedvence, nagyon guszta
Ha még van kedved próbálkozni más receptekkel, íme az enyém, tojásbarátabb

Bianka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bianka írta...

Bocsánat lemaradt

http://kiskonyham.blogspot.com/2010/09/lekvaros-piskotatekercs.html

Juci írta...

Fincsi volt,igaz?
Mi is nagyon szeretjük!