2011. január 3., hétfő

Sajtos a desszerteu-ról





Ünnepekre kell valamilyen sós rágcsa is. Nem lehet csak az édességgel tömni magunkat. Kell valami más energia bomba. Valamilyen sós rágcsálnivaló, amit nem lehet abbahagyni, mint a sós mogyorót. Pontosabban abba lehet hagyni, ha már üres a tál és már csak a morzsákat markolásszuk.
A parmezánost a családom nem unja, de én már igen és most valami másra vágytam.
Így leltem  (Max)    desszert.eun  túrós-sajtos rudacskáira   Páromnak odaadtam a listát, hogy a hozzávalókat legyen szíves és szerezze be.
Rögtön dupla adaggal számoltam, bár néhányszor már ráfaragtam, hogy egy jól hangzó receptnél is kétszeres mennyiséggel kezdtem, aztán mehetett a kutyáknak, mert az elvárásnak még a közelébe sem jött.
Szerencsére most nem kellett csalódnom. Nagyon finom lett és minél tovább állt az a párszem ami maradt, annál ropogósabb lett.
Ide én csak a hozzávalókat írom le, az elkészítési mód fotókkal együtt a fent említett oldalon tökéletesen segítenek az elkészítésében.

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
250 g vaj
80 g juhtúró
170 g tehéntúró
1 tk. só


Töltelékhez:
100 g reszelt füstölt sajt
150 g reszelt eidami
100 g natur sajtkrém
bors

A kenéshez:
1 tojás

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Szeretem az ilyen rágcsákat

Terike írta...

Na ezt kipróbálom! Mi is szeretjük a ropogtatnivalókat! Biztos nagyon ízletes!

kikus írta...

Nnnna, ezt most megenném :)

Én mandulás "sósat" csináltam szilveszterkor, ez mindig nagyon jól sikerül, pedig én nem vagyok egy nagy sütőbajnok.
Majd egyszer veszek 10 nagy levegőt és begépelem a receptet, hogy megosszam veletek, mert óriási találmány. Rel. olcsó és egyszerű és naggggyon finom.

Viki írta...

Hát ez az, amiből én nem győzök eleget gyártani. Isteni ! és mindig olyan hamar elfogy.