2011. március 23., szerda

Mézes puffasztott búza csoki köntösben




Nigella után szabadon.
Esténként szükségét érzem a boldogsághormonnak, de sütögetni, még nincs nagy kedvem. Már egy jó ideje, ha édességre vágyom akkor mézes puffasztott búzát keverek görög joghurtba és azzal elégítem ki a vágyamat. Most ezt sem kívántam. Gondoltam "házi istennő" könyvéből keresek valami gyors, egyszerű édességet. Ott találtam a gabona ropogóst. Ebből kiindulva készítettem a képen látható nassolni valót.

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű csokoládé ( én pisztáciással készítettem)
2.5 dkg vaj
1 evőkanál méz
5 dkg mézes puffasztott búza
30 db papírkapszli

A csokoládét, a vajat és a mézet gőzön megolvasztottam. Levettem a tűzről és belekevertem a mézes búzát.
2 kanál segítségével apró papír kapszliba adagoltam.
Nagyon finom ropogós csemege lett belőle. Ezenkívül a legnagyobb előnye, hogy 15 perc alatt meg van.
Pár perce a hűtőbe raktam és már lehetett tesztelni is.

7 megjegyzés:

Mónika írta...

Épp az imént vágyakoztam valami csokisra. Semmi sincs itthon. Küldjél nekem fénypostán.

Vali írta...

Nyisd az ablakod. Már megy is.

Mézigörl írta...

Ha elküldenéd nekem a linket e-mailban, szívesen elfogadnám még az utolsó VKF. összefoglalóba! :-DD Léééégysziiii

Maryenne írta...

Nagyon csodás!:)

Vali írta...

Mézigörl már küldöm is.

Bianka írta...

Istenien néz ki

kikus írta...

Ez majdnem olyasmi, mint amit a kolléganőmtől kérdeztem, a toboz, csak az kakaós kukoricapehelyből van.