2011. április 6., szerda

Sajtos kréker

A munkatársaim 6 napig a Hungarotherm kiállításon vannak. Most én ebből kimaradok anyukám miatt. Előfordul, hogy szinte egész nap el sem tudják hagyni a standot, ezért aztán gondoltam, hogy sütök nekik egy kis rágcsálni valót.
Egy csipet oldalán találtam ezt a jó kis sajtos krékert. El is mentettem a kipróbálásra váró mappába.
Itt volt az alkalom, a főpróbára.
Azonnal összeállítottam egy dupla mennyiséget. Reménykedtem, hogy nem csalódok benne.
Ide csak az eredetit írom le.



Hozzávalók:
125 g liszt
30 g parmezán
60 g vaj
1 csapott teás kanál só
65 ml tejszín

apró szemű magok a tetejére (mák, szezám, len, stb.)
só a tetejére

A hozzávalókat a késes aprítóba tettem, kivéve a tejszínt. Azt akkor öntöttem hozzá amikor már morzsás állagú lett a keverék. A gombóccá állt tésztát folpackba csomagoltam és ment a hűtőbe 30 percre.
Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtottam, közben 2-szer hajtogattam.
Pontosabban, a félig kinyújtott tésztát sütőfóliára tettem és ott nyújtottam a megfelelő vékonyságúra.
A pálcikákat és a négyszögeket pizzavágóval, a szíveket mini kiszúróval formáztam

Tetejére szezám magot és sütősót szórtam és a nyújtófával átsimítottam, hogy ne potyogjanak le sütés után.
180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem. Az utolsó 2 percben már figyelni kell, mert hamar megég.
Miután leteszteltem (azaz megkóstoltam) és átment a vizsgán, összeállítottam még egy dupla adagot, de ezt már parmezán hiányában a hűtőben talált sajtokkal ( füstölt, trappista,) készült.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj de jóóóó

judit60 írta...

Nagyon finom lehet.