2008. december 11., csütörtök

Hibernált kenyér














Most ez lett a kedvenc. A "dolgozóban" ahogy unokám mondja, közös reggelit szerveztünk.
Párom készített körözöttet én sütöttem hozzá a pékárut. A zsemléket este megsütöttem, de a kenyeret reggel szerettem volna, hogy friss ropogós legyen. Hajnal 4-kor nem volt kedvem kelni ezért, este összeállítottam a kenyértésztát és formázás után ment a kihúzható formába (Lidlbe vettem) belebújtattam a legnagyobb méretű sütőzacskóba és irány a hűtőszekrény.Reggel 6-kor kivettem, hagytam egy órát szoba- azaz konyha hőmérsékleten melegedni. Bespricceltem és hideg sütővel indítottam, melyet 230 fokra állítottam, majd 15 perc után visszavettem 200 fokra és még 45 percig sütöttem.
A megszokott kenyerem az alap, annyi változtatással, hogy a "nyanyust" (öregtészta) nem ébresztettem fel.

60 dkg BL80-as liszt
20 dkg nyanyus
3.2 dl víz
1 dkg élesztő
2 evőkanál burgonyapehely
1 teás kanál só
késhegynyi ascorbin sav
2 evőkanál olaj
1 kis kanál cukor

Mindent gépbe raktam 20 percig dagasztottam, majd 20 perc kelesztés, kicsit átgyúrtam, még 15 perc pihenés után formázás, aztán ment a formába.

1 megjegyzés:

Viki írta...

Méghogy nem találok furfangos dolgokat? na ne mááááán. Beütöttem a Google-ba, hogx hibernált kenyér! Na mit gondolsz hogy jutottam ide ? :-) Rohanok is a konyhába, mert délután mind egy szálig elfogyott a kenyerünk. Igaz, hogy az én formám nem kihuzható, de LIDL-s, majd többet leveszek nyanyának. Nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz. Köszönöm Vali.