2009. április 22., szerda

Kacsa májas
















Ma kaptam a piacon a csirkésemnél, hízott pecsenye kacsamájat. Eredetileg szinte csak gyümölcsöket akartam vásárolni és két kacsacombot és kacsamellet, ( a mélyhűtőben csak 4 db comb árválkodott) az meg kevés ebédre és vacsorára, mert holnap protein napunk van. Párolt lilakáposztával készítem.

Aztán megláttam a kacsamájat, gyönyörűen sárgállottak, ilyet nagyon ritkán látok. Elvesztem.

Meg kellett vennem, mert a családom minden tagja imádja, kivéve a legkisebb lányomat (a májat semmilyen formában nem eszi).

Fiam edzőtáborba készül (4 napra felfüggeszti a diétát), de azt is tudom, hogy mivel nagyon válogatós, az ott készített ebédek nagy részét a többiek eszik meg. Így aztán egy kis hazai falatokkal el kell, hogy lássam. Rögtön beugrott, kacsamájast készítek neki, így majd megy 6-7 órás napi edzés.

Természetesen nem csak neki készül.

Ma biztos vagyok benne, hogy minden gyerekemet látni fogom, ha megy az sms, hogy kész a májas.

39 éve annak, hogy egy belvárosi ruhaszalon tulajdonosa megosztotta velem ezt a receptet.


Hozzávalók:

1 kg kacsamáj

2 nagy fej hagyma

Bors

Mustár

5 tojás

20 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

Kacsa vagy libazsír

A hagymát felszeletelem, a vaj és zsír elegyén üvegesre párolom, a fokhagymát egész gerezdben teszem bele. Hozzáadom a megtisztított és darabokra aprított májat. Sózom, borsozom és kis lángon fedő alatt készre sütöm.

Közben 5 tojást keményre főzök.

Amikor kész, hagyom langyosra hűlni és az aprítógépben pépesítem a tojással együtt. Ezután teszem hozzá a mustárt, és ha szükséges kóstolás után még fűszerezem.


6 megjegyzés:

erika írta...

hallanád hogy korog a gyomrom! ennek tuti Te vagy az oka! pusz

Vali írta...

Nyisd az ablakot, már küldöm is galambpostán. :)

Mónika írta...

Ez nagyon jól néz ki Bezsa!

Vali írta...

Mónika mi nagyon szeretjük. Most lefagyasztottam belőle, mert 2 kg májból készítettem.

Norbert írta...

Ilyen finomat még nem ettem, 4 napig folyamatosan ezen éltem, aztán elfogyott...

Vali írta...

Sajnos, ugye?