2009. november 25., szerda

Ropogós sajtos

Szombaton barátainkat vártam kártyapartira és valamilyen sós rágcsán törtem a fejem. A parmezánost én már unom, a családom nem. Elkezdtem keresgetni blogokban és ez az a recept ami megtetszett. Azóta már sütöttem még egy adagot, mert nagyon szemrehányóan néztek rám, hogy 3 tepsi sütiből már nincs egy darab se.


Hozzávalók:
50 dkg liszt (én a második adagnál félbarna tönkölylisztet használtam)
125 g margarin ( én vajat használtam)
125 g zsír ( libazsírt tettem bele)
3 tk. só
1 tk. sütőpor
20 dkg sajt (Aldiban kapható kevésbé füstölt sajtot reszeltem bele)
200 g tejföl
2 tojás sárgája
1 tojás
Különböző magok a tetejére

A száraz hozzávalókat jól összekevertem, majd hozzáadtam a sajtot, a kockára vágott vajat és belekanalaztam a libazsírt. A két tojás sárgájával és a tejföllel ruganyos tésztát gyúrtam.
Folpackba csomagolva ment a hűtőbe, 1 óra hosszára. ( a második adag egy éjszakát pihent ott)
Kinyújtottam, tojással lekentem. Én megszórtam még nagy szemű sóval. Szeretem ha jó sós.
Egy részére sajtot reszeltem, egy részére szezám magot szórtam. Pizzavágóval vékony rudakat vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztattam őket.
3 nagy tepsiben fértek el. 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt pirosra sütöttem.

Azt hiszem rendszeresen szerepelni fog a kedvencek között.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Jaj de imádom! Nagyon szépek!

Daisy írta...

Ha nem reklamáltak volna, akkor az azt jelentené, hogy nem ízlik. A plussz munka a siker ára! Nagyon kínálják magukat, de sehogy sem érem el!

Kata írta...

Érdekes; van nekem egy kedvenc pogácsa receptem, kísértetiesen hasonlítanak az összetevők, kivéve, hogy az élesztővel készül. Lehet hogy a sütőpor és az élesztő ennyiben különbözik, hogy az előbbitől ropogósabb lesz a süti? Tán megyek bekavarni egy adagot, kíváncsi lettem:)

Kiskukta írta...

Nagyon guszta!

Limara írta...

Nagyon jól néz ki, imádom a sajtos stanglit! :)

Vali írta...

Sajnos én is imádom, rá is járok rendesen. Nincs is belőle egy szem sem.

Moha írta...

Vali ez de jókor jött, pont van libazsírom is, és már hetek óta nézegetem a tizenvalahány kinyomtatott sajtos receptet, vajon melyik lenne jó? Persze leírás alapján nem tudom eldönteni, így hálás köszönet,mert rád bízhatom magam.
Hétvégén megsütöm.