2009. április 26., vasárnap

Szeretem vagy mégse















Unokám semmilyen gyümölcsöt, paradicsomot vagy paprikát, salátát nem eszi.
Ennek ellenére imád velük foglalkozni.
Egy kis ültetésre mindig el tudom csábítani, most is így történt. A kacsamájas piac napon vettem 5 piros és 5 sárga koktélparadicsom palántát. Lelkesen jött velem ültetni és mindent ő akart csinálni. Az ültetőgödör kialakításánál kellett csak segítenem.
Aztán amikor itt van nálam az első útja, hogy ellenőrzi, hogy mekkorát nőttek és mikor lehet már szedni az éretteket.

Azóta már megvettük és elültettük a többi paradicsomot és paprikát.

Még a saláták és a fűszernövények vannak hátra.
















A lestyánom már hatalmas szinte az elsőként hajtott ki és nőtt ekkorára.

8 megjegyzés:

MGL írta...

Az unokád miatt ne aggódj majd meg szereti...személy szerint én 3 hónapos korom óta nem iszom tejet...és tejterméket leszámÍtva a sajtokat és 20 éves koromig krumplin kívűl semmi zöldséget nem ettem semilyen formában...(na jó nyersen répát)....aztán jött a paradicsom,,,a joghurt stb.:)
MGL

Renata Kalman írta...

Nagyon tetszik!! Azt is, hogy rászoktatod a kert- és növényszeretetre!
Lehet, hogyha tudja majd, hogy az Ő termése, akkor megfogja kóstolni, majd szeretni.

Most készülök én is kertről írni, habár nem tudom kit mennyire hoz lázba, -engem igen :)-, hogy nőttek pár centit a zöldek...:)

Vali írta...

MGL nem nagyon aggódom miatta, én sem ettem meg gyerekkoromban sok mindent és most már igen.( na azért még bőven vannak a sorban, amit most sem)

Mónika írta...

Bezsa! Nagyon szorgos az uncsid! Ja és kitartást a 90 naposhoz! Én tavaly csináltam, úgy érzem becsülettel, 45 nap után befejeztem, mivel a tervezett 7 kiló lement rólam. Ami jó, hogy 2 jött vissza szinte azonnal de azóta sem híztam vissza a többi ötöt. Idén nem kell diétáznom.
A barátnőimmel együtt csináltuk, egymást bíztatva. Minden nap más készítette a kaját , s vittük egymásnak. Én a tészta napokat szerettem, a gyümölcs naptól rettentően szenvedtem. 1 víznapot tartottam, ki lehetett bírni.

Kata írta...

Nagyon aranyos az unokád, jó, hogy együtt dolgoztatok:)

Klassz a kerted, én is rakosgatom időnként majd az én mininagyságúmat. Elcsodálkoztam a lestyánon! Én kaptam egy tövet, és hagytam neki egy pici helyet...ugye nem egy év alatt nő ekkorára?!

Vali írta...

Ez már 3 éves, de az első évben is jókorára nőtt. Tavaly 1.5-re nőtt. Annyi szárított lestyánom van, hogy lassan boltot nyithatnék.

Kata írta...

Én meg itt spóroltam, hogy csak fél levelet tettem ma a húslevesbe:)))

erika írta...

Véleményem szerint nagyon jó úton haladsz az uncsiddal!
a lestyánt én isnagyon szeretem, jókora bokrom van