2009. május 27., szerda

Én "szuper" szakács?



Fruzskától kaptam ezt a megtisztelő címet. Nagyon szépen köszönöm, kedves tőle, hogy ekkora bizalmat szavazott nekem. A családban még egy valaki van akitől ezt a címet megkaptam, az pedig az unokám. Minden alkalommal elmondja, hogy: Vali mama ebben az utcában Te vagy a legjobb szakács.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak, valamennyire főzni tudó nőszemély vagyok.
Lánykoromban nemigazán sürögtem a tűzhely körül, anyám mindig azt mondta, hogy mire elmagyarázza, addig ő már meg is csinálja. Így aztán saját tapasztalat alapján tanultam meg főzni. Hát hol így, hol úgy sikerült.
Én a lányaimmal másképp csináltam. Ott voltak a konyhában és lehetett tésztát maszatolni, gombát tisztítani, főzőcskézni. Már az unokámmal is együtt sütünk- főzünk, van saját zöldséghámozója, ami nem olyan veszélyes ránézve, műanyag kis kése amivel a gombát szeleteli.
Az az egy biztos, hogy szeretek a konyhában tevékenykedni.
Az is biztos, hogy nem mindig, vannak hullámvölgyek, de szerencsére rövid ideig tartanak.
Bámulattal nézem, olvasom jó néhány blogtársamat, hogy micsoda étel különlegességeket készítenek, mennyi tudás rejtőzik a tarsolyukban.
Persze ehhez hozzátartozik, hogy az én családom eléggé hagyományos ételeket szereti, velem együtt. Kivéve a lányaimat, ők kíváncsiak a különleges ízekre.
Amióta neten rákaptam a receptek böngészésére, azóta jócskán bővült a választék az én konyhámban is. Persze csak óvatosan lehet nálunk valamilyen újdonságot készíteni.
Az egyéb bogaraikról már nem is beszélek, hogy ki mit, nem eszik, nem kóstol meg.

Továbbitanám ezt a címet:
Limara péksége
Pákosztos Macska
Katakonyha
Lét-tudatoskonyha
Dolce vita

6 megjegyzés:

Limara írta...

Igaza van az unokádnak! Szuper szakács és szuper nagymama vagy! :)) Nagyon szépen köszönöm! :))

Vali írta...

Köszönöm Limara:)

Kata írta...

Vali, igazán jólesik, hogy rám gondoltál! Hihetetlen, hogy néhány hónappal ezelőtt még megjegyzést is alig kaptam, most meg te vagy ma a 3. ember, aki ezzel a megtisztelő címmel gondolt rám... teljesen meg vagyok hatódva!
És igenis, te nagyon megérdemled, aki ilyen szeretettel figyeli a családja rezzenéseit, kívánságait, és mindig a maximálisat akarja nyújtani nekik, az szuper!!!!:)

Renata Kalman írta...

Nagyon köszönöm!
Én ugyanígy voltam/vagyok...én sem tudtam főzni, anyu nálunk is így volt ezzel. Viszont én elhatároztam, hogy mind a 4-et megtanítom legalább alapdolgokra.

A legnagyobb elismerés pedig az, amit az unokád mondott!

erika írta...

Gratulálok!pusz

Vali írta...

Köszönöm lányok!
Nagyon jól esett.:)