2010. július 29., csütörtök

Lehet, hogy van hatásos védekezés?

Kép innen

Tegnap már majdnem elsírtam magam. Nincs 2 hete, hogy a kamrámat teljesen kipakoltam, a benne lévő dolgokat újra dobozoltam a használt dobozokat mosogatógépben elmostam. Ezt amúgy is minden évben kétszer megteszem, bár nem rajongok érte. Inkább sütnék 8 kenyeret helyette.
Pár hete megint megjelentek a molylepkék 2-3 db. Gyorsan molycsapdát raktam ki kettőt is, biztos ami biztos.
Gondoltam mielőtt nagyon beindulnának kiűzöm őket. Ezért volt a soron kívüli takarítás.
2 napja megint megjelent 2-3 db. Van elemmel működő molycsapóm, olyan mint egy teniszütő ha megnyomom a gombot rajta és hozzáér a molylepkéhez megsüti. Meg kell, hogy mondjam kéjes borzongás fut végig rajtam, ha sikerrel járok, mert annyira utálom őket. Tegnap amikor  párom bement a kamrába, szólt nekem, hogy megint sok molylepke repked. Na itt volt az a pillanat, hogy majdnem elbőgtem magam.
Mindent dobozban lezárva tárolok, már 2 éve mióta először jelentek meg nálam ezek a nem kívánatos állatok.( ide rondábbat írtam volna szívem szerint)
Ja, elektromos rovarcsapda is működik a kamrába, már mindent bevetettem ellenük.
A kamra ablak is csukva van és szúnyogháló van rajta. (rács is) NA jó ez vicc volt.
Fancsali képemet látva párom azt mondta, hogy tudod mit, próbáljuk ki az elektromos légyirtót. Ez olyan mint a szúnyogriasztó, be kell dugni a konnektorba és a lapkát belehelyezni.

Ma mikor óvatosan bementem a kamrába és fürkésző szemekkel a lepkék után kutattam, hát egyet sem láttam. Pedig már ki vannak a szemeim rá hegyezve. Most még pár napig figyelem, hátha ez a megoldás.
Hát még azért óvatosan merek örülni. Csendben, hogy a molyok meg ne hallják, mert még röhögve előjönnek és azt ordítják: MEGLEPETÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 megjegyzés:

szepyke írta...

http://szepsegtar.blogspot.com/2009/09/meg-mindig-kuzdok-molyokkal.html

http://szepsegtar.blogspot.com/2009/09/meg-mindig-kuzdok-molyokkal.html

Olvass bele, és kitartás!!!
A Bábolna csapdáit vedd meg, az a legjobb, semmi más nem használ!

Vali írta...

Szepyke Bábolna csapdából készletem van. Az volt az első amit kitettem, többet is.

Brigitta írta...

Mi ia tavaly meszeltünk a kamrában,azóta nincs egy sem /kopp-kopp/ Nekem a csapdák sem jelentettek semmit,sőt dupla anyit vonzott oda,mint ami volt eredetileg.
Majd figyelem a beszámolódat,remélem hatásos módszert találtál ki!:)Drukkolok!

szepyke írta...

Brigitta, az a jó, ha a csapda oda vonzza őket, mert oda csak a pasi lepkék mennek, így a az anya nem tud megtermékenyülni, és nem lesz több rohadék lepke sem. Tapasztalatból mondom, hogy nincs más ellenszerük, csak a Bábolna csapdája. Én vettem minden szir-szart, de az az egyetlen, ami összeszedi őket, és szépen lassan kipusztulnak.
Ami olyasmi, azt hazavitel után a mélyhűtőben üdültetem két-három napig, hogy ha lenne is benne valami, megdőgöljön már mielőtt kifejlődhetne...

Névtelen írta...

Nemrég vettem a LIDLben őrölt mogyorót, teljesen jó állapotban, de mire használni akrtam volna (szav.időn belül) már benne nyűzsögtek a kis kukacok, meg egy két kifejlett példány. A bontatlan nylon zacskóban. Hermetikusan elzárva. Mindent túlélnek. Ha egy-két nappal előbb használjuk, megesszük őket?

Katina írta...

én ma 4 kiló kenyérlisztet vágtam ki a kamrából:(
de szinte biztos vagyok benne, hogy még a tescoban kerültek bele, mert egy nagyobb darab a ragasztóba volt beleragadva