2011. április 27., szerda

Maradék sonka felhasználása


Reggel kávézás közben törtem a fejem, hogy mi is legyen a mai ebéd, eszembe jutott, hogy van egy darab sonka még a hűtőben, így aztán sonkás-sajtos tésztát készítettem ebédre. Ritkán készül, mert év közben nemigen veszek sonkát (felvágottat is csak ritkán). Ez jó felhasználása a maradék sonkának és mégsem érezzük úgy, hogy megint sonka!

Hozzávalók 6 személyre:
1 csomag csavart tészta (500 g)
25-30 dkg főtt sonka
350 g tejföl
300 ml tejszín
3 tojás
20 dkg reszelt sajt

snidling
vaj a forma kikenéséhez

A tésztát odateszem főzni és al dantére főzöm (fog kemény), mivel még a sütőben is is fog egy kicsit puhulni, de nem lesz szétfőtt.
A jénait kivajazom, a tejszínt, a tejfölt és a 3 tojást összekeverem, csipetnyit sózom (vigyázat a sonka sós).
A sonkát az aprítóban morzsásra darabolom.
Mikor a tészta kész, leszűröm és a sonkamorzsalékkal összekeverem, majd a kivajazott formába teszem.
Megszórom bőven apróra vágott snidlinggel.
Ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket és bőven betakarom a reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütöm, amíg a sajt szépen rápirul.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet

kikus írta...

Fincsiiiiii :)

Kati írta...

Én is nemrég készítettem ilyesmit, nagyon finom.