2011. április 27., szerda
Maradék sonka felhasználása
Reggel kávézás közben törtem a fejem, hogy mi is legyen a mai ebéd, eszembe jutott, hogy van egy darab sonka még a hűtőben, így aztán sonkás-sajtos tésztát készítettem ebédre. Ritkán készül, mert év közben nemigen veszek sonkát (felvágottat is csak ritkán). Ez jó felhasználása a maradék sonkának és mégsem érezzük úgy, hogy megint sonka!
Hozzávalók 6 személyre:
1 csomag csavart tészta (500 g)
25-30 dkg főtt sonka
350 g tejföl
300 ml tejszín
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
só
snidling
vaj a forma kikenéséhez
A tésztát odateszem főzni és al dantére főzöm (fog kemény), mivel még a sütőben is is fog egy kicsit puhulni, de nem lesz szétfőtt.
A jénait kivajazom, a tejszínt, a tejfölt és a 3 tojást összekeverem, csipetnyit sózom (vigyázat a sonka sós).
A sonkát az aprítóban morzsásra darabolom.
Mikor a tészta kész, leszűröm és a sonkamorzsalékkal összekeverem, majd a kivajazott formába teszem.
Megszórom bőven apróra vágott snidlinggel.
Ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket és bőven betakarom a reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütöm, amíg a sajt szépen rápirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Finom lehet
Fincsiiiiii :)
Én is nemrég készítettem ilyesmit, nagyon finom.
Megjegyzés küldése