Ez a mai kenyér |
Este be is kevertem és másnap megsütöttem. Jó lett, de nem az amit én szerettem volna.
Tovább kutakodtam és Napmátkánál megtaláltam amire én vágytam.
Annyit változtattam rajta, hogy nem került bele tk. liszt és a folyadékból 3.5 dl használtam fel hozzá.
Tegnap küldtem a lányomnak belőle és teljesen odavolt érte. A páromnak is nagyon ízlett.
Ma ismétlés történt.
Jöjjön a recept hátha kedvet kap a lányom is hozzá.
50 dkg liszt BL80-as
3.5 dl langyos víz
2 csapott kanál só
1 porélesztő vagy 2.5 dkg friss
1 tk. kanál cukor vagy méz
1 evőkanál olaj
Egy tálban összekeverjük, sűrűbb lesz mint egy nokedli tészta. Aztán 2-3 órára a konyhapulton felejtjük.
Erősen lisztezett felületre borítjuk a tésztát és két oldalról egymásra hajtjuk. 4 csíkot vágunk belőle és a két végét ellentétes irányban megtekerjük.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük őket és 230 fokon, gőzös sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ez a tegnapi, még 4 dl vízzel készült és hajtás elmaradt |
7 megjegyzés:
Remeül festenek
De jó lenne, ha lenne időm újra kenyeret sütni. lehet meg kell várnom a nagymamakort.
Nagyon szuper:) Már én is kinéztem magamnak a gyökérkenyeret, és el is készítem, mert nagyon guszta:)
Nagyon jól néz ki, én is meg fogom próbálni elkészíteni ;)
Ez biztos :)
Köszi a receptet :)
Nagyon guszták! Biztosan finomak, majd kipróbálom !
Nekem is van dagasztás nélkül készítendő kenyér receptem, de még nem próbáltam ki. Az általad készített kenyerek nagyon gusztán néznek ki:)
Imádom a gyökér kenyeret,még nem sütöttem,de pékségben szoktam vásárolni,és isteni,viszem a receptet és megpróbálkozom vele!!!Köszi!!!
Megjegyzés küldése