2010. október 9., szombat

Mocskos zöldbab


Hát igen mostanában ilyeneket eszem. Persze nem kell sajnálni, mert ezt nagyon is szeretem. Először anyám csinálta a lányaimnak. Én meg csak néztem, hogy mit esznek. Igaz akkoriban a zöldbabért sem voltam oda. Ez még mindig a szombati piacozásnak a szerzeménye. Megvettem egy hölgytől az egész kínálatát, pedig csak fél kg-ot szándékoztam vásárolni. Na nem kell gondolni itt túl nagy mennyiségre kb. 1.5 kg volt az összes. Anyám a végeit letördelte, szálazni nem kellett. (örült is szegény, hogy végre valamiben tud segíteni).
Adagoltam és 2 részt a mélyhűtőbe tettem. 1/2 kg-ból készült ez az egyszerű étel.
Fényképezéshez már csak ennyi maradt.

 Hozzávalók:
1/2 kg zöldbab 1.5 cm-re vágva
fokhagyma
bio vegeta

olaj
morzsa
tejföl


Az összevágott zöldbabot sós vegetás vízben amibe 2 gerezd fokhagymát is teszek, roppanósra főzöm. Amíg fő, kevés olajon a morzsát szép pirosra pirítom. Leszűröm és a morzsával összekeverem.
2 gerezd fokhagymát összenyomok és 2 dl tejfölbe keverem.
Tálalom és a tetejére a fokhagymás tejfölt kanalazok.
Ez egy nagyon gyors és egyszerű fogás. Köretként is lehet fogyasztani. Lányom a rántott hús mellé is ezt ette.

4 megjegyzés:

Katina írta...

Először azt hittem, tejszín van rajta. brr:D

Bianka írta...

Én is :)

De nagyon finom lehet

Vali írta...

Hát most volt egy kis időm játszani a díszítéssel. Általában erre van a legkevesebb időm.

kikus írta...

Anya, hát hogy mi mocskos zöldbabnak tituláltuk a tesóval, hát az egy dolog, de hogy ezt te így rakod fel a netre... :DDDD
Szétröhögtem az agyam :DDDDDDDDD