2009. január 29., csütörtök

Diós vagy almás?














Unokám nem eszi a gyümölcsöt. Semmilyen formában. Ismerőseink többen összecsapták a kezüket, hogy ilyent még ők nem hallottak. Kaptunk mindenféle jó tanácsot, hogyan szoktassuk rá. Erőszakmentesen mi mindent megpróbáltunk. Az óvodában ezért a hiányosságáért Canossát járt szegény gyerek. Lassan ők is megértették, hogy ami nem megy azt ne erőltessük.
Persze azért a próbálkozásaink nem maradtak el, az alma szeletet már megnyalja az óvó néni kedvéért, de itt aztán véget is ért a gyümölcs evés.
Ez a süti a kedvence lett, igaz, nem tudja, hogy alma van benne. Neki ez a diós süti.
Egyszerű, gyors és finom.


hozzávalók:/kis tepsire

  • 3 nagyobb alma
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor/ én 20 dkg-ot teszek bele
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió ( én inkább durvára vágottan teszem bele, lehet több is)
  • 1 kk fahéj én mézes fűszerkeveréket teszek bele.
  • tetejére fél szem dió, karamellbe mártva
  • 5 dkg cukor a karamellhez
A tojásokat nagyobb tálba ütjük és a cukorral habosra keverjük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a vaníliás cukrot, liszttel elkevert sütőport és a diót. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a masszához keverjük. Egy kivajazott, belisztezett kisméretű tepsibe simítjuk és 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Kockára vágva kínáljuk. (100 legjobb almásból való a recept).
A cukorból karamell készítek belemártom a dió alját és a megsült sütire ragasztom vele. A maradék karamellt, kis kanállal a diószemek tetejére csorgatom.

A hozzávalókat én rögtön duplázom, mert mindenki nagyon szereti, másnapra is finom "szaftos"marad.

2 megjegyzés:

KataKonyha írta...

De jók is ezek az egyszerű sütik! És milyen klassz a díszítés, még nem is láttam ilyet...

Vali írta...

Köszönöm. HA kevés az idő vagy a hangulat, akkor szeretek ilyeneket sütni.