2009. január 26., hétfő
Kalácskák
Két hétre kiakaszthattam volna a táblát a konyhámra: betegség miatt zárva.
Először unokámat ápoltam, mert a lányom is beteg volt, aztán én betegedtem le és aztán a párom, majd anyukám.
Szóval mindenki feküdt és nyögött. Enni sem kívántunk nagyon. Reszelt alma-sárgarépa elegyet ettünk napokig. Ami nagyon egészséges, de már elvonási tüneteim voltak sütés terén.
Mint a fenti kalácska képe bizonyítja, a gyógyulás útjára léptem.
Nem vagyunk nagy kalács pusztítók, de ez a kalács még nálunk is sikert aratott.
A recept itt található, hokkaido kalács néven.
A tetejére sütőcukrot szórtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Örülök hogy meggyógyult a család! Nagyon helyes kalácskákat sütöttél! Kicsit nosztalgiázom is a láttán, a Dédikém sokszor sütött ilyen formájú kalácsokat, úgy hívta hogy "nincsen párja". Még számban az íze
Jaj, de aranyos elnevezés. Köszönöm Erika!
Nagyon guszták:)
Tényleg nagyon kis aranyosak, egy finom forró csoki mellé kiváló kísérő lehet. HUUUUUUUUU
Gyönyörűek a kalácskák! Nézz be hozzám, küldtem neked kérdést! :))
Megjegyzés küldése