2009. február 15., vasárnap

Eszter Juhtúrós fánkja















Ma végre teljesítettem az ígéretem. Mint már írtam párom születésnapjára megkaptam, Fűszeres Eszter szakácskönyvét. Betegségek miatt nemigen volt kedvem új receptekkel kísérletezni.
Tegnap este aztán elővettem a szakácskönyvet és elkezdtem lapozgatni, hogy melyik is legyen az az étel amelyet először elkészítek belőle.
Megakadt a szemem a juhtúrós fánkon. Ugyanis pár nappal ezelőtt vettem 3 csomaggal, hogy a párom körözöttet "főz" belőle. Ez az egyik étel amelyet kimondottan csak ő készít. Én nem szeretem, még az illatát sem. Mivel mindenki maródin volt, ő is, nem volt kedve hozzá. Ott árválkodtak a hűtőben. Kicsit félve kezdtem hozzá, mert nálunk nehezen veszik be az új ízeket (velem együtt).
El kell mondanom, hogy rajta lesz az étlapunkon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miután elkészült, nagyon óvatosan 1 egész darabot a tányéromra tettem, kóstolás céljából.
Az első falat után, magamhoz rántottam a tálat és jól megpakoltam a tányéromat.
Nagyon finom!!!!!!!!!!


Hozzávalók:

30 dkg juhtúró
5 dkg kék sajt (az nekem nem volt)
2 tojás
15 dkg liszt
bors
1/2 tasak sütőpor vagy 2 csipet szódabikarbóna
zsemlemorzsa

tetejére:
tejföl (én 2 gerezd fokhagymát belenyomtam)


A hozzávalókat összekeverem, fél órát pihentetem, pici gombócokat formázok belőle. Zsemlemorzsában megforgatom és forró olajban kisütöm.
Tálalásnál a gombócok tetejére a tejfölt rákanalazom.

Köszönöm Eszter ezt a receptet.

4 megjegyzés:

Vesta írta...

Nálam is tervemben van ennek a fánknak az elkészítése, tegnap is gondoltam rá, de nálam kék sajt volt itthon,juhtúró meg nem :(!

Vali írta...

Szia ki ne hagyd, én aki nem szeretem a juhtúrót, biztosan többször is el fogom készíteni.:)

Limara írta...

Hú, de jól néz ki! :))

Vali írta...

Köszönöm:)