2010. szeptember 6., hétfő

Fordított almatorta

Igencsak felhasználásra vártak az almáink. Azon töprengtem, mit is csináljak belőle. Aztán eszembe jutott ez a sütemény ami mindenkinek ízlett (kivéve az unokámat).
Rögtön két adagban gondolkoztam, mivel a lányomnak is akartam küldeni belőle. Anyám meg amióta megöregedett, mindent ami édes, szeret.

Hozzávalók:
alma cikkekre vágva( A sütőformát egy rétegben kirakva)
15 dkg vaj+ a forma kikenéséhez
2 kávés kanál fahéj
5 dkg darált dió
2 evőkanál korpa vagy morzsa
3 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
3 evőkanál cukor a formába (barna nádcukor)
3 evőkanál cukor a tésztához( barna nádcukor)

Kikenem a formát a vajjal és rászóróm az egyik adag cukrot. Az almát megtisztítom és cikkekre vágom. Ilyenkor nagy segítségemre van az alma szeletelőm, egy mozdulat és kész.
Az alma cikkeket szépen elrendezem a formában, majd megszóróm fahéjjal, dióval és a korpával (morzsával).

Megolvasztom a vajat, és a langyos vajba egyenként belekeverem a tojásokat majd a cukrot. A lisztet összeszitálom a sütőporral és tojásos masszához keverem. A masszát középre öntöm és kifele elsimítom.
180 fokos sütőben 25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Egy nagyobb süteményes tálat a tetejére helyezek és hirtelen mozdulattal megfordítom. A formát leveszem róla.

3 megjegyzés:

Ildy írta...

Igazán szép lett.

Edó írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük,egy időben sokat készítettem,tk.liszttel.Rémlik is,hogy tőled van a recept.

Bianka írta...

Nagyon szép lett