2011. május 8., vasárnap

Vaníliás eprestorta







Egy új formát akartam kipróbálni. Gondoltam készítek egy gyümölcsös tortát. A piacon nagyon szép magyar epret kaptam. Már amikor a tésztát összeállítottam sejtettem, hogy ez a forma nem lesz az igazi, de azért megsütöttem benne. Nem sikerült peremesen megsütnöm azaz a peremrész vékony lett és eltöredezett. Sebaj beleraktam a kihűlt tésztát egy kapcsos tortaformába. 2 vaníliás pudingot elkészítettem, ráöntöttem és beraktam a hűtőbe.Eperrel és mentalevéllel díszítettem. A tésztából kimaradt egy kisebb adag, azt egy kis méretű gyümölcstorta formában megsütöttem az unokámnak. Neki csak pudingot raktam bele, gyümölcs az szóba sem jöhet, már ha csak hozzáér a gyümölcs, nem eszi meg. Ezért egy kis csokidíszt tettem rá.
Az anyag nem vész el csak átalakul. Eredetileg nem így akartam aztán mégis csak lett belőle valami.

5 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép mindkettő, főleg az epres, én is megkivántam, de nálunk még csak külföldi eper van.

Roza írta...

Nagyon ügyes vagy, Valika:) Csodaszépek lettek:)

Éva írta...

Nagyon szépek lettek a tortáid!
Nekem ha készítenél a gyümölcsöst kérném, ha lehet jó?

Andi/cuki írta...

Csodaszép!:-))

Roza írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.