1 évvel ezelőttig mit csináltam a vajas papírral ha kifogyott belőle a vaj? Hát fogtam és kidobtam. Aztán más megoldást találtam a hasznosítására. A recepteknél sokszor olvassuk, hogy vajazd ki a tepsit, tálat vagy amiben éppen elkészíted a süteményt vagy az ételt. Egy darabig két kis kezemmel csináltam, aztán ugye szappanos kézmosás következett. Aztán újítottam, alufólia segítségével követtem el. Legalább a kézmosás elmaradt. Nem mintha ez problémát okozott volna. Egyik alkalommal már csak éppen annyi vaj volt a papírban ami egy forma kikenéséhez kellett. (itt történt a megvilágosodás (néha megesik velem is).
Ettől kezdve nem vakargattam le alaposan a vajcsomagolását, hanem hagytam rajta egy keveset és ment a mélyhűtőbe. Most már csak előkapom, pár percig hagyom felmelegedni és már használható is.
Lehet, hogy többen így is csináljátok, de úgy gondoltam közzé teszem, hátha valakinek jól jön ez az ötlet.
6 megjegyzés:
Vali!
Ez a legjobb amit mostanában hallottam!!!!!Hogy is mondják a gyerekek.......KIRÁLY ÖTLET!!!!
Én is így szoktam:-)))))
Szoktam használni így én is de eltenni nem szoktam direkt a margarin papírját.
Jó ötlet én is szoktam ha éppen kiürül, de én sem teszem el
Nagyon jó ötlet!:)
Na, ez nem volt hiába való írás!
A papírt én is használom, ha aktuális, de még sosem tettem el, viszont a kenegetéshez máskor is jól jött volna.
A vajaspapírért meg különösen kár.
Megjegyzés küldése