2009. január 12., hétfő

Szaszi kenyere hibernálva














Megsütöttem a Szaszi kenyeret hibernálva. Este bedagasztottam, a formát sütőzacskóba tettem, a kenyér tetejét kissé beliszteztem, ment a hűtőbe. Reggel kivettem, fél órát hagytam a konyhapulton. A sütőzacskóba bespricceltem a vizet és beraktam a hideg sütőbe, amit 230 fokra állítottam, majd 15 perc után 200 fokra csökkentettem. Recept itt.

4 megjegyzés:

erika írta...

Hű de klassz ez a kenyér!! Nekem még nincs bátorságom kipróbálni a hibernálást, pedig egyszer csak meg kellene próbálni

Vali írta...

Erika pedig csudajó. A lényeg, hogy fémformába tedd, a lányok jénaiba is kipróbálták, de nem mindenkinek lett jó. Lisztezd be a tetejét egy kicsit.
Sütőzacsiba teszem, bár nem tudom bekötni. Nyitottan megy a hűtőbe is és a sütőbe is. Mikor kevés az idő ez nagyszerű.

Limara írta...

Gyönyörű a kenyered! gratulálok!
Nézz be hozzám, kérdést küldtem neked!:))

amarill írta...

Nagyon szépek a kenyereid! Én eddig jénaiban sütöttem, de kipróbálnám a hibernálást. Kérdésem, hogy a kenyeret vagy a formát teszed a sütőzacskóba? Villany sütőm van, nem foga a rácsra ragadni? Köszönöm! Üdv: Amarill