2011. május 16., hétfő
Krisztának és Parinak
A múltkori gyümölcstortából vittem be a munkahelyemre. Megígértem, hogy beírom a blogomba a receptet.
Ígéret szép szó és én most beváltom az ígéretemet.
Kétféle gyümölcstorta formám is van. Az egyik fém, a másik szilikon. A szilikonost azért szeretem jobban, mert a sütés után könnyebb elmosni, míg a fémet tovább tart teljesen tisztára suvickolni, mint a torta elkészítése.
Hozzávalók:
3 tojás
7 dkg liszt
10 dkg cukor
75 ml olaj
6 g sütőpor
A hozzávalókat egy tálba rakom és a robotgéppel először alacsony, majd amikor már egynemű vált a keverék akkor magas fokozaton 4-5 percig keverem.
Szilikonformába öntöm és 180 fokon kb. 20 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni. Vaníliás pudingot főzök az előírás szerint. A kihűlt piskótára öntöm és pár perc múlva rárendezem a gyümölcsöket.
Ha mégis fémformában sütitek akkor, ki kell vajazni és lisztezni.
Remélem legközelebb Ti hoztok nekem kóstolót.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Kedves Vali, mennyi liszt jön bele? Nekem pont az ilyen kevert tészták nem mindig sikerülnek. Ki szeretném próbálni ezt a receptet, tetszik, hogy olyan pontosan megadtad a mennyiségeket!
Zsuzsanna köszönöm, hogy észrevetted. Már javítottam is.
Nagyon szép sárga
Bourbon vanília puding, eper és kis színes cukor reszelék lett a "ruhája"! Isteni finom lett, mint "majdnem" minden, amiből eddig ettem! :)
Igazi konyhatündér vagy!
Köszönöm!
PaRi
Én csak annyit mondok, hogy Dani is megette! Ez mindent elárul:)
Megjegyzés küldése