2011. május 7., szombat

Parázskrumpli csirkével

Ma reggel kint voltam a Bosnyák téri piacon a barátnőmmel. Főleg palántákért mentem, de természetesen bevásároltam egyéb dolgokat. Most visszafogtam magam, mert így is 2-szer fordultunk a kocsiig. Annyi, de annyi szép árú volt, hogy csak kapkodtam a fejem. Parázskrumplinak természetesen nem tudtam ellenállni.
A csirkét még tegnap este elővettem a mélyhűtőből így reggelre pont felengedett.
Gyönyörű salátát is vettem.

A mai ebédünk sült csirke volt parázskrumplival és fejes salátával.

A csirkét befűszereztem szárnyas fűszerrel, a pocakjába tettem fokhagymát, újhagymát sót, borsot és a fűszert. A bőrét fűszerpakolás után vékonyan bevajaztam és ment a sütőzacskóba.
160 fokon 50-60 percig sütöttem.
.Amíg a csirke sült az apró újkrumplit alaposan megmostam és sós vízbe beáztattam. Kevés forró olajon 15 perc alatt pirosra sütöttem, egy kicsit még megsóztam.
A salátához vizet, cukrot és egy kanál ecetet összekevertem és mielőtt leültünk enni csak akkor raktam bele a darabokra tépett salátát.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

BEZSAM, ha hianyzik a pipi laba NE a cicat vagy a kutyust okold!! Nyammi -nyammi! En vontam a bunbeesto dehat Te talaltad ide ezt a gyonyoruseges "Baromfi Birodalmi Lepegetot.
Aztan Joda Ildi meg elpusztitotta es most az "ero van velem "hihi szia!

Vali írta...

Egészségedre.

Mary írta...

Fincsi kis ebédetek volt Bezsa! :)

Roza írta...

Ezért irigylem a "Pestiektől" a Bosnyákot... Itt vidéken még a megyeszékhelyen sincs ahhoz fogható piac. És minden állati drága:(
Valika, a Nigella-féle csokihabot megcsináltad? Várom a receptet nagy kiváncsisággal:)
Legyen kellemes a vasárnapotok!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Vali írta...

Roza olcsóságról itt sem lehet beszélni. A Bosnyákra ritkán járok, mert nekem elég távol van. A kerületi piacra szoktam járni. Most kimondottan a fűszernövények miatt mentem. Aztán belepottyant a táskámba ez-az.
Most készítem a csokikrémet este felteszem.

Éva írta...

Nagyon fincsi ebédetek volt.A látvány is szép!